Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Goldman Sachs siger undskyld og trækker anbefalinger tilbage

Goldman Sachs har allerede opgivet fem af seks top handelsanbefalinger.

Goldman Sachs har efter blot seks uger af 2016 måtte sende en undskyldende melding til klienterne, idet den amerikanske investeringsbank har måttet opgive fem ud af seks top handelsanbefalinger for året. Det skriver Bloomberg News, som lister de forkerte anbefalinger;

  • Lang dollar mod euro og yen
  • Renten på italienske statsobligationer mod tyske statsobligationer
  • Amerikanske inflationsforventninger

Investeringsbankens fejlslagne handelsanbefalinger understreger de store udsving på de globale markeder, herunder de accelererende prisudsving på valutaer, aktier og obligationer.

Tegn på at verdensøkonomien lider som følge af en opbremsning i Kina har givet næring til uroen om bankernes og andre selskabers kreditværdighed, hvilket har understøttet interessen for sikker havn såsom yen og euro.

Den seneste handel som er lukket med tab, er et sats på dollarstyrkelse mod en ligeligt fordelt kurv med euro og yen, som blev lukket med et potentielt tab på 5 pct.

Tirsdag steg den japanske yen til det højeste niveau siden 2014 og euroen steg til det højeste niveau i tre måneder. Yderligere lukkede Goldman Sachs også en satsning på femårig italienske statsobligationsrenter mod tilsvarende tyske, som gav et tab i nærheden af 0,5 pct.

Goldman Sachs' kreditstrateg Charles Himmelberg er på trods af de annullerede handelsanbefalinger usvækket entusiastisk for rationalet bag handelsanbefalingerne, idet dollaren fortsat ventes at blive styrket af de divergerende pengepolitikker ført i USA sammenlignet med eurozonen og Japan.

Her vil yderligere lempelser i eurozonen også skabe et understøttende miljø for statsobligationer fra de perifere lande i eurozonen, mener man.

BRANCHENYT
Læs også