Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Private udnytter uro: Daytradere har kronede dage

Rekordmange handler hos internetmægleren Nordnet.

Private investorer sidder klar ved tasterne derhjemme og handler i rekordmængder. Aktieuroen har ikke skræmt dem. Foto: Astrid Dalum

Aktieuroen skræmmer ikke private investorer. Tværtimod handler de som aldrig før, og de store udsving i aktiekurserne giver daytraderne kronede dage.

Det er rekordernes tid  - ikke mindst hos internetmægleren Nordnet, der får 275 kunder hver uge, og nu har ialt 56.000 kunder. De sidste 35.000 er kommet til de seneste tre år.

»De seneste dage har der desværre på en trist baggrund været handelsrekord. Mandag havde vi eksempelvis tæt på 29.000 handler i Nordnet Danmark,« siger investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

De private investorer har netto solgt ud.

»Det bølger lidt frem og tilbage. Nettokøb og salg på mellem 50 og 75 mio. kr. om dagen er ikke usædvanligt,« siger investeringsøkonomen.

De store udsving har ikke skræmt kunderne væk, selv om mange har tabt på at være aktive i aktiemarkedet.

I Danske Bank mærker man også øget interesse fra kunder, der investerer. Her er der flere kundekategorier: Meget aktive investorer, kunder, der handler i begrænset omfang, og kunder, der har overladt det til banken at placere pengene i en pasningsordning.

Nogle siger, skal jeg ikke sælge det hele nu?

Frank Øland, chefstrateg, Danske Bank

»Vi får mange forespørgsler fra bekymrede kunder,« siger chefstrateg Frank Øland. Ikke mindst bankens investeringsrådgivere er under et vist pres.

»De har travlt med at tale med kunderne. Det er ingen hemmelighed, at de samtaler er sjovere, når aktierne stiger,« siger Frank Øland.

Den største bekymring er, om den aktuelle nedtur kan være begyndelsen på en større krise.

»Nogle siger, skal jeg ikke sælge det hele nu? Vi har været igennem sådan nogle ture nogle gange og har en vis erfaring. Vi har set, at når man stiller sig ud på sidelinjen, sker det meget ofte, at man ikke kommer ind igen. Og hvis man kommer ind igen, sker det ofte på et forkert tidspunkt,« siger Frank Øland.

Det aktuelle kursniveau er udtryk for panik, og det er der ingen grund til.

»Der er ikke grund til panik, når vi ser i vores data. Det er fair nok, at vi skal have indprist noget bekymring, men nu har vi reelt indprist panik.«

I Danske Bank tror man fortsat på, at kursfaldene kan være indhentet ved årets udgang.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også