Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tør du følge kendt storinvestor: Satser på kinesisk nedtur

Investoren Kyle Bass, der tidligere har tjent stort under finanskrisen, tror, at det kinesiske bankmarked vil kollapse på grund af dårlige lån.

Den texanske investor Kyle Bass er blevet kendt for sin risikovillighed. Foto: Carsten Snejbjerg

I begyndelsen af finanskrisen tjente den risikovillige investor penge på at forudse den amerikanske subprime lånkrise, der senere førte til finanskrisen. Nu tror han, at et lignende kinesisk krak på lånemarkedet er på vej - bare op til fire gange større, det skriver Bloomberg onsdag.

Kyle Bass bygger sit sortsyn på, at det kinesiske banksystem, akkurat som det amerikanske i 2007, er blevet fyldt til randen med alt for kreative og risikable låneprodukter, der omgår regulering.

»Det kinesiske lånesystem er ved at nå grænsen. Bankerne vil komme ind i en spiral af tab, som vil have omfattende konsekvenser for resten af verden,« lyder det profetisk fra Kyle Bass.

Banksystemet i Kina er 10-doblet det seneste årti til i dag at involvere værdier for over 34.000 mia. dollars - mere end dobbelt så meget som det amerikanske banksystem.

»De kinesiske problemer har intet fortilfælde. De er så massive, at vil kræve alle former for engagement af den kinesiske regering for at rette op på det,« siger Kyle Bass, i et brev til investorere, som mediet har fået adgang til.

Kyle Bass tror, at de kinesiske banker kan miste værdier for over 3.000 mia. dollars på lån, der ikke kan betales tilbage.

Det vil ifølge ham tvinge den kinesiske regering til at trykke kinesisk valuta i massevis for at understøtte bankerne, en manøvre der vil medføre en devaluering på op til 30 pct. i forhold til dollaren.

Det er denne devaluering af den kinesiske valuta, yuan, Kyle Bass har satset milliarder på, og han er sikker i sin sag.

»Problemets epicenter er det kinesiske banksystem og de kommende tab derfra. Indtil Kina devaluerer sin valuta markant, kan landet ikke håndtere den opbygning af lån, der har med til at fodre landets vækst, men som på kort sigt kan blive landets undergang,« siger Kyle Bass.

BRANCHENYT
Læs også