Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktierne i Asien: Massive tidlige kursfald let afbødet af BoJ-kommentarer

Der var massive kursfald på flere af de asiatiske børser fra start fredag morgen.

Tokyo er tilbage efter torsdagens helligdag, og de toneangivende indeks faldt over 5 pct. i den tidlige handel, mens handlen i Seoul blev standset midlertidigt efter et fald i Kosdaq-indeket på over 8 pct.

I den tidlige eftermiddagshandel har markederne stabiliseret sig, og med verbal intervention fra Bank of Japans side, er faldene lidt mere afdæmpede.

- Markederne er ved at miste troen på centralbankerne og deres evne til at stabilisere situationen. Centralbankerne bliver nødt til at tage ukonventionelle tiltag i betragtning. Den globale økonomi er yderst svag, vurderer investeringschef Matthew Sherwood fra Perpetual Ltd. i Sydney over for Bloomberg News.

På børsen i Tokyo var reaktionen på gårsdagens massive styrkelse af yen klar. De tunge eksportaktier blev sendt markant ned, og de store indeks faldt massivt.

- Vi er nået en anden fase i markedet. Dollar/yen bevægelserne er i centrum, og det er nu valutamarkedet, der er i førersædet. Vi er prisgivet, hvordan valutaerne bevæger sig, siger chefstrateg Juichi Wako fra Nomura Holdings i Tokyo til Bloombeg News.

Trods verbal intervention fra centralbankchef Haruhiko Kuroda, der pointerer, at valutakurserne bør afspejle de grundlæggende økonomiske forhold, og at risikoreduktionen nu er overdrevet, ligger det toneangivende Nikkei 225 indeks fortsat med et minus på 4,1 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 4,2 pct.

I Hongkong falder Hang Seng 0,8 pct., mens Seoul følger trop med fald i Kospi-indekset på 1,4 pct.

De andre kinesisk-relaterede børser, Shanghai, Shenzhen og Taipei, er fortsat lukkede for det kinesiske nytår.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden med stigninger på 0,1-0,2 pct.

BRANCHENYT
Læs også