Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Pensionskasser køber lystigt ind i faldende markeder

På trods af en rædselsfuld start på året for aktierne ryster de danske pensionskasser ikke på hånden, og PFA, Nordea Liv & Pension og Sampension venter stadig, at aktierne for helåret vil kravle i plus.

Sampension og Nordea Liv og Pension ser begge aktiernes nedtur som en kærkommen mulighed for at finde aktier til nedsat pris, mens ATP har holdt fast i strategien om at sælge ud af aktier i de gode perioder, og købe op når aktierne falder. Det skriver Berlingske Business.

- Vi gør det, at vi hvert år prøver at tegne et billede af de kommende år. Vi har et billede med relativt lave afkast på aktier, men positive. Det har vi stadig. Til gengæld regner vi med store udsving, specielt her i første halvår, siger Anders Schelde, investeringsdirektør hos Nordea Liv & Pension, til Berlingske Business.

Henrik Nøhr Poulsen, direktør med ansvar for aktier hos PFA, oplever, at en stor del af kursfaldene skyldes store nettosælgere i markederne, muligvis fonde i Mellemøsten, der på grund af olieprisens kollaps må sælge aktier for at kunne betale regningerne.

Danica Pension har lagt en del af selskabets investeringer i unoterede aktier for at forbedre afkastet, men følger desuden strategien om at købe op i dårlige tider.

BRANCHENYT
Læs også