Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

GN Store Nord endte i fredagens C20-top efter godt regnskab

Aktierne i GN Store Nord endte helt i toppen af C20-indekset fredag efter at have leveret et regnskab, der overraskede positivt.

Aktien lukkede i 121,70 kr. efter en stigning på 9,1 pct.

Man skal dog ikke længere tilbage end til begyndelsen af februar for at finde en højere kurs, og det er stadig omkring det halve af all-time-high på 246 kr. tilbage i september 2000. I "nyere tid" toppede aktien i sommeren 2014 i kurs 161,30 kr.

- Jeg tror, at det hænger sammen med, at der har været en enorm skepsis op til regnskabet, fordi der var kommet et rigtigt svagt regnskab fra Plantronics, der konkurrerer med GN på markedet for headset. Det havde virkelig trukket forventningerne ned, siger aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk, der herudover nævner gode resultater i GN 's høreapparatdivision Resound samt, hvad han betegner som fornuftige forventninger til 2016.

GN Store Nord kom ud af de sidste tre måneder af 2015 med en omsætning på 2458 mio. kr. og et driftsoverskud (EBITA) på 522 mio. kr., hvilket var på linje med forventningerne ifølge tal fra Ritzau Estimates.

For 2016 venter GN Store Nord et driftsoverskud på omkring 1720 mio. kr. Det vil være en forbedring på omkring 260 mio. kr. i forhold til 2015, hvis det holder hjem.

Forventningerne til 2016 ser stærke ud, og det bør kunne skubbe aktien op fremadrettet, vurderede Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets over for Ritzau Finans.

BRANCHENYT
Læs også