Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fredagens obligationer: Stemningsskifte sendte renten op

Efter en dramatisk uge blev der noget udvist mere vovemod blandt investorerne fredag, hvor aktierne og renterne blev sendt i vejret i tandem.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede 6 basispoint højere end torsdag i 0,56 pct. Over ugen er det blevet til et rentefald på 3 basispoint, da store fald på aktiemarkederne har fået investorerne til at krybe i læ på obligationsmarkedet.

Tyske nøgletal dæmpede imidlertid lidt af nervøsiteten på finansmarkeder fra morgenstunden, da de ikke viste tegn på den økonomiske afmatning, som investorerne ellers frygter.

Målt i forhold til kvartalet før voksede økonomien med 0,3 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Det var helt som ventet ifølge Bloomberg News. Tilsvarende væksttal kom fra euroregionen.

Også fra USA var der godt nyt midt på eftermiddagen. Det amerikanske detailsalg steg med 0,2 pct. mod ventet 0,1 pct.

- Fremgangen i salget dæmper risikoen for en recession i USA. Specielt den del, der påvirker BNP-tallene direkte, var bedre end ventet, og det løfter uden tvivl forventningerne til BNP-væksten i første kvartal, vurderer seniorøkonomen i Jyske Bank Kim Fæster.

Fra USA kom der også en enkelt skuffelse, da forbrugertillidsindekset fra University of Michigan faldt til 90,7 i februar fra 92,0 i januar. Økonomer havde ventet en fremgang til 92,3 ifølge Bloomberg News, men statistikken ændrede ikke retningen i rentemarkedet.

BRANCHENYT
Læs også