Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Optimismen spirer i USA efter vild aktieuge

Aktier verden over har drønet op og ned - mest ned - den seneste uge. Fredag var der igen en smule ro på.

Den gode stemning på fredagens aktiemarkeder førte til, at den amerikanske dollar blev styrket en smule over for den japanske yen.  Foto: AP/Richard Drew

Efter en tumultarisk uge på alverdens aktiebørser sørgede en række solide tyske og amerikanske nøgletal fredag for, at investorerne kan holde weekend uden alt for dybe panderynker.

Efter at de toneangivende indeks i både London, Frankfurt og Paris fredag steg med to-tre pct., fulgte Dow Jones-industriindekset i New York efter med en stigning på 2,0 pct.

Men facit for Dow Jones er, at det i løbet af ugen er faldet 1,4 pct. og 8,3 pct. siden årsskiftet.

Usikkerheden om den globale økonomi synes at have bidt sig fast. Men hvorfor er svært at svare på, mener en analytiker.

- Størrelsen og bredden af det aktiesalg, vi har set, er meget overraskende. Jeg har brugt meget tid på at prøve at finde ud af, hvorfor markedet reagerer så negativt, siger portefølje-manager Bart Geer fra BlackRock Value Fund til Wall Street Journal. 

Aktionærer i danske aktier har også set deres værdipapirer blive mindre værd den seneste tid. 

Siden årsskiftet er C20 Cap-indekset faldet med over 12 pct., men fredag var stemningen en smule bedre, og indekset steg med 1,46 pct.

I USA førte den gode stemning på fredagens aktiemarkeder også til, at den amerikanske dollar blev styrket en smule over for den japanske yen efter en betydelig svækkelse over de seneste uger.

Årsagen er hovedsageligt bedre nøgletal for detailsalget i USA end ventet samt en øget oliepris fredag, skriver Reuters.

BRANCHENYT
Læs også