Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Japanske fonde vil have rentebeskyttelse

Den japanske investeringsindustri søger beskyttelse fra de negative renter, der rammer i denne uge. Flere spillere foreslår, at penge, der ligger i såkaldte "money reserve funds", bliver fredet fra de negative renter.

Foto: AFLO via AP

Det skriver Financial Times.

Den japanske centralbank, Bank of Japan's, beslutning om, at sænke renten yderligere, kan skære op imod 100 mia. dollar af opsparinger og som konsekvens har kapitalforvaltere og -fonde valgt at lukke for investeringer i "money reserve funds", der ellers bliver anset som et solidt og populært sted at placere sine penge.

For at investeringsselskaberne, heriblandt Japan Investment Trust Association, igen skal åbne op for "money reserve funds", vil de have en konto i centralbanken, der ikke er ramt af en negativ rente.

Forslaget får opbakning hos mange store finanshuse, der har set aktierne i landet falde til et niveau, som sidst blev set i 2012. De frygter samtidig, at penge kommer til at flyde ud af fondene og ind på almindelige bankkonti på grund af rentenedsættelsen.

Bank of Japan ventes ikke at gå med til forslaget så tidligt i processen med den lavere rente, der blev besluttet d. 29. jan.

BRANCHENYT
Læs også