Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Rentestigning før Draghi kommer på stolen

Det danske obligationsmarked har som ventet taget hul på ugen med stigende renter. Mandag morgen ligger ligger renten på toneangivende tiårige danske statsobligation således på 0,60 pct., hvilket er 4 basispoint højere end fredagens lukkeniveau.

Rentestigningen betyder også, at der er lagt op til en positiv dag for aktierne, idet investorerne ser ud til at have fået en smule blod på tanken i forhold til at lægge deres penge i de ofte mere risikoprægede værdipapirer.

På fronten med nøgletal er der ikke meget at se frem til i mandages handel. Til gengæld vil investorerne i løbet af eftermiddagen rette deres opmærksomhed mod Bruxelles, når Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, holder tale.

- EBC's Draghi taler i dag i EU-Parlamentet, og i lyset af de store forventninger til ECB-mødet 10. marts vil markederne have fokus på hans kommentarer, vurderer seniorøkonom Kim Fæster fra Jyske Bank i en skriftlig kommentar.

- Draghi skal forsøge at finde den rette balance mellem det forhold, at den ekspansive pengepolitik allerede har spillet en vigtig rolle, samtidig med at han vil gentage, at ECB overvejer endnu flere stimulanser i kølvandet på den seneste uro og de strammere finansielle forhold, fortsætter Jyske Banks seniorøkonom.

Også hos Nordea ventes det, at markedet vil lytte nøje efter udtalelser, der kan sige noget om både både centralbankens nuværende stimuliprogram samt nye pengepolitiske tiltag.

- Med meldingerne fra januarmødet vil der blive lyttet nøje efter indikationer om nye tiltag fra ECB samt om deres syn på den seneste uges frygt for en bankkrise. Draghi bør kunne berolige med, at der er bedre styr på bankernes balancer i dag, og at kriseberedskabet er på plads, hvis det værst tænkelige skulle ske, skriver seniorstrateg Tine Chio fra Nordea i en kommentar.

- Indfrier Draghi vores forventninger, vil det lægge en dæmper på rentestigninger i Europa og være understøttende for den positive stemning. Trækker han i land på kommende lempelser, vil det udløse rentestigninger, men næppe kunne slå den forventede positive stemning på aktiemarkedet helt itu, fortsætter hun.

På det amerikanske obligationsmarked lukkede den toneangivende tiårige T-bond i fredags med en rente på knap 1,75 pct. efter en stigning på 9 basispoint over dagen. Det var 5 basispoint højere end ved dansk lukketid fredag klokken 17.

Mandag handles de amerikanske T-bonds ikke, da Wall Street holder lukket på grund af Presidents Day.

BRANCHENYT
Læs også