Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Slingrekurs i aktiemarkedet: Hold fokus på virksomhederne, når du investerer

Investorer bør bruge tid på virksomhedernes regnskaber og forventninger, forklarer eksperter.

Det kræver kendskab til virksomheden, hvis man vil komme i mål med sin investering. Foto: Richard Drew/AP

Aktiemarkedernes slingrekurs bør give comeback til investeringsstrategier, der tager deres afsæt i virksomhedernes præstation, peger flere eksperter på. Efter en stor nedtur i starten af sidste uge er de danske aktier igen for opadgående, så de mandag formiddag er steget med over 4 pct.

»Der er sket en normalisering i risikobilledet efter nogle år, hvor aktiemarkederne over en bred kam er steget støt. Investorerne skal vænne sig til, at aktier ikke er risikofri,« forklarer Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje:

»Som investor gælder det om at forstå de selskaber, man investerer i. På lang sigt er det virksomhedens evne til at generere en indtjening, der trækker aktiekursen. Man skal sætte sig ind i, hvad der definerer selskabet og gør, at det stadig om fem år står stærkt og kan generere en indtjening, der er væsentligt højere og mere stabil end konkurrerende virksomheder,« siger Otto Friedrichsen.

Også Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, understreger, at man som investor bør fokusere på virksomhederne i stedet for kursudviklingen:

»Som investor bør man kigge på, om virksomheden kommer med et regnskab, hvor den som minimum fastholder sine indtjeningsforventninger. Der må ikke være et brud i virksomhedens forventninger til indtjeningen,« forklarer Per Hansen.

Han siger, at man skal investere i relativt få selskaber over længere tid.

»Du skal ikke investere i for mange virksomheder, de skal ikke ligne hinanden for meget og så skal du sørge for, at du ikke investerer i for mange udfordrede selskaber, hvor du tror, at kurserne er ved at vende. Erfaringen viser, at disse selskaber bliver ved med at være udfordrede meget længere, end man skulle tro. Og som investor ender man med at bruge for meget tid på de udfordrede selskaber.«

Otto Friedrichsen forklarer, at det kræver hårdt arbejde at finde frem til de gode virksomheder:

»Uanset hvad du gør, skal du tage en risiko for at få et afkast. Den største udfordring er måske at forstå selskabet. At forstå hvordan det opererer og tjener penge.«

BRANCHENYT
Læs også