Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aamund: Jeg har aldrig mere end 10 pct. i rock'n'roll-aktier

Asger Aamund holder aktierne i solide selskaber og giver investorerne et godt råd midt i aktieuroen.

Asger Aamund om sit eget kapitalselskabs portefølje: »Vi afventer, hvad der skal ske, og tror på at virksomhederne vender det selv.« Foto: Mik Eskestad

Store velansete firmaer, sund fornuft og rolige nerver. Sådan klarer erhvervsmanden Asger Aamund og hans venturekapitalvirksomhed sig gennem de voldsomme kurssvingninger, som præger de finansielle markeder.

I sidste uge fik recessionsfrygt, spekulation i Kinas valuta og nøgletal der pegede i øst og vest aktiekurserne til at svinge op og ned i et mere end heftigt tempo. Men igennem al uroen består gode investeringsråd stadig.

»En tommelfingerregel siger, at 90 pct. af ens portefølje skal være i solide selskaber. Så kan 10 pct. være i "rock'n'roll aktier", der kan svinge mere. Men man må aldrig have så meget, at det kan ødelægge ens formue,« siger Asger Aamund, tidl. bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, som i dag driver sit eget venturekapitalselskab, A.J.Aamund.

Specielt i den urolige tid, der hersker nu, gælder det, at solide virksomheder der har bevist deres værd før, er værd at holde fast i. I den kategori har Asger Aamund selv store investeringer.

»I vores virksomhed er der stadig en overvægt af Bavarian Nordic-aktier. Det er betinget af fortiden så at sige,« siger Asger Aamund med henvisning til sin tid som bestyrelsesformand i virksomheden.

»Men derudover har jeg et betydeligt antal aktier i Novo Nordisk og GN Store Nord. De har fået tæsk, men er kommet stærkt tilbage,« siger Asger Aamund.

Med mindre dine aktier er det rene rock'n'roll, så hold fast.

Asger Aamund, erhvervsmand

Asger Aamunds kapitalinvesteringsselskab har også sat penge ind i erhvervsobligationer, men der har den kendte erhvervsmand ikke selv truffet alle beslutninger, men beroet sig på hjælp fra andre i og udenfor selskabet.

Men i det hele taget lever han op til sine egne formaninger om at holde roen i kaosset. Hans eget kapitalselskabs aktiebeholdning er nemlig ikke blevet genstand for en større omvæltning.

»Vi har taget den beslutning, at vi ikke gør noget, selvom der har været en nedtur. Men det er irrelevant for de forskellige virksomheder selv, så vi tror på, at de kan vende det selv,« siger Asger Aamund.

BRANCHENYT
Læs også