Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Analytiker beroliger: Husk at aktiemarkedet forudsiger "9 ud af 5" recessioner

Investorer har tabt milliarder på børser verden over, men det er vigtigt at bevare roen, mener Alm. Brand Markets.

Der har været panikagtige tilstande på aktiemarkederne - her Wall Street i New York, USA - hvor frygt for en ny økonomisk nedsmeltning har udhulet investorernes formuer. Foto: Richard Drew.

Frygten for, at verdensøkonomien endnu en gang er på vej ned i et sort hul, har sendt aktiekurserne til tælling de seneste uger. Men frygten er overdrevet.

Det mener Alm. Brand Markets, som råder investorer til at bevare roen og ikke sælge ud i panik.

»Det var nobelpristageren Paul Samuelson, som sagde, at aktiemarkederne har forudsagt ni af de seneste fem recessioner. Med andre ord overreagerer aktiemarkederne ofte, og det mener vi også er tilfældet denne gang,« siger Tue Thoft-Christensen, chefrådgiver i Alm. Brand Markets.

Derfor har investeringsbanken anbefalet sine kunder at overvægte risikofyldte aktiver som aktier og kreditobligationer.

»Der er ikke noget alarmerende i nøgletallene. Realøkonomien klarer sig pænt, hvilket senest blev bekræftet med væksttallene for europæisk økonomi i fredags. De var til den svage side, men det var som forventet,« siger Tue Thoft-Christensen.

Alm. Brand Markets hæfter sig ved, at mange af de faresignaler, som normalt optræder før en recession, ikke er til stede: En høj gearingsgrad i økonomien, overophedning, en høj værdiansættelse af risikoaktiver og høje lånerenter mellem banker.

Der kommer løbende data for verdensøkonomiens tilstand, men vi skal ifølge Alm. Brand Markets vente til begyndelsen af marts på de næste virkelig tunge tal, som vil vise, om aktiemarkederne har overgjort frygten for recession. Til den tid kommer der friske tal for den amerikanske serviceindustri (ISM-data) og for tilliden blandt indkøbschefer i Euroområdet og Kina (PMI-tal).

»Det er vigtigt, at de fortsat vil understøtte, at økonomien ikke er i recession,« siger Tue Thoft-Christensen.

Selv om Alm. Brand Markets er optimistisk, når det gælder udviklingen på aktiemarkederne, bliver der ifølge investeringsbanken ikke tale om stødt stigende aktiekurser.

»Jeg tror, at der stadig vil være stor volatilitet. Det så vi også mandag, da C20-indekset steg 5 pct. Hvor meget aktierne skal op herfra, tør jeg ikke sætte procenter på. Det afhænger af, om nøgletallene bare stabiliserer sig, eller om de vil have en svag pil opad,« siger Tue Thoft-Christensen.

BRANCHENYT
Læs også