Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

C20 Cap fløj i vejret mandag - største stigning i tre år

De danske aktier tog et gevaldigt spring i mandagens handel. Især Mærsk-aktierne gjorde comeback med en stigning på over 7 pct.

Mærsk-aktierne steg over 7 pct. i mandagens handel og blev dermed højdespringer i C20 Cap-indekset. Foto: Christian Klindt Sølbeck

De danske aktier strøg i vejret i mandagens handel, hvor C20 Cap-indekset steg hele 5,1 pct. til indeks 952. Samtlige medlemmer af indekset sluttede med plus på kontoen.

A.P. Møller-Mærsk-aktien fortsatte opturen med et plus på 7,6 pct. efter fremgang i olieprisen og den anden tunge C20-aktie, Novo Nordisk, var også i hopla efter analytikerroser fra Goldman Sachs, der satte medicinalaktien på sin conviction buy-liste, idet man hæftede sig ved, at Novo Nordisk-aktien har klaret sig dårligere end markedet generelt.. Novo-aktien steg 5,6 pct.

Goldman Sachs ser øget sandsynlighed for en vækst på 10 pct. årligt frem til 2020, hvor væksten ventes at blive hjulpet af GLP-1- og insulinsalget, imens der dog kan se øget konkurrence for Novoseven.

Danske Bank lukkede med en stigning på 6,3 pct. i 186 kr. og Jyske Bank steg 6,6 pct. til 297,90 kr. Bankaktierne var flyvende i Europa med en stigning på 3,5 pct. i Stoxx 600-indekset, og de vandt dermed noget af det tabte tilbage efter den seneste markante nedtur.

Genmab-aktien steg markante 6,5 pct. i 691 kr. Danske Bank ser det seneste kursfald som uberettiget og som en købsmulighed forud for de foreløbige forsøgsdata for Darzalex fase 3-forsøg med recidiverende myelomatose.

Danske Bank sænkede dog kursmålet på Genmab-aktien til 1025 kr. fra 1110 kr. efter justeringer af sum-of-the-parts-værdiansættelsen relateret til valuta, Arzerra i onkologi og Darzalex i ulmende myelom. Nordea sænkede også kursmålet med 20 kr. til 1080 kr., hvilket fortsat efterlader et potentiale på mere end 50 pct.

GN Store Nord fortsatte med en stigning på 5,9 pct. til 128,90 kr. opturen efter fredagens markante fremgang på 9,1 pct. efter årsregnskabet. Det tyske finanshus Commerzbank sænkede efterfølgende anbefalingen på GN Store Nord-aktien til hold fra akkumuler med et kursmål, som blev skåret til 134 kr. fra 140 kr.

Finanshuset vurderede, at 2016-prognosen ikke giver potentiale i forhold til estimaterne, og det frygter, at det aftagende momentum i høreapparatdivisionen ReSound vil blive opfattet negativt i de kommende kvartaler.

TDC-aktien endte 3,0 pct. højere i 29,20 kr. og dermed underperformede aktien i forhold til eliteindekset. TDC fik fredag sænket sit kursmål hos Carnegie til 25 kr. fra 32 kr. ifølge Bloomberg News med datering fredag den 12. februar. Der var mere optimisme at spore hos Goldman Sachs, som har sænket sit TDC-kursmål til 43 kr. fra 47 kr., imens købsanbefalingen bliver gentaget.

Blandt de mindre papirer var der fokus på Zealand Pharma, som steg med 10,1 pct. til 114,50 kr. Zealand berettede, at koncernen doserer de første patienter med ZP1848 mod korttarmssyndrom og tager dermed det andet af sine egne speciallægemidler videre til fase II-udvikling i 2016.

Bankerne var ligeledes flyvende efter den seneste periodes nedtur og Genmab-aktien havde også vind i sejlene, efter at Danske Banks analytikere anbefalede et køb.

BRANCHENYT
Læs også