Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mandagens obligationer: Rolige renter trods stor risikolyst

Selv om aktiemarkedet var i hopla mandag, var der også interesse omkring de normalt mere sikre obligationer, og det betød rentefald på flere europæiske markeder.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,57 pct., hvilket dog var 1 basispoint højere end fredag. I Tyskland, Holland og Schweiz var der derimod mindre rentefald.

I løbet af eftermiddagen kunne investorerne notere sig, at Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, står klar med yderligere pengepolitiske stimuli, hvis uroen på aktiemarkedet fortsætter. Det sagde han under en tale i Europa-Parlamentet ifølge Bloomberg News.

Inden handlen åbnede mandag, kunne investorerne læse et sæt halvsløje handelstal fra Kina. Eksporten faldt med 6,6 pct. i januar på årsbasis, mens importen dykkede 14,4 pct.

- Det er først og fremmest svage tal. Importen falder relativt meget, og det er altså noget bekymrende for verdenshandlen, siger Kim Fæster, som er seniorøkonom i Jyske Bank.

- Faldet afspejler dog til dels, at råvarepriserne er faldet, men omvendt skal man også huske på, at importen afspejler den indenlandske økonomi, og det her kunne godt tyde på, at der er lidt flere problemer, end vi umiddelbart regnede med, siger han.

Ifølge Kim Fæster er den positive vinkel på tallene, at eksporten vil støtte væksten i Kina, da faldet var størst i importen.

BRANCHENYT
Læs også