Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Aktier i rekordhop men rolige renter

De danske aktiers eliteindeks lukkede mandag 5,1 pct. højere i 952,25, og det var det højeste hop på én dag siden indeksets fødsel i november 2011.

Ifølge Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord, var det et sammensurium af gode nyheder om USA, Kina og olien, som sendte aktierne til vejrs i mandagens handel.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie steg 7,6 pct. til 8535 kr. En bedring i verdensøkonomien vil betyde mere aktivitet i rederiet Maersk Line, mens en højere oliepris løfter indtjeningsmulighederne i Maersk Oil og Maersk Drilling.

I toppen af C20 var der også store stigninger til bankerne. Danske Bank steg 6,3 pct. til 186 kr.

Novo Nordisk steg 5,6 pct. til 339,20 kr., efter at den amerikanske finansbank Goldman Sachs aktien på sin favoritliste, "conviction buy". Aktien

Fremgang var der også til GN Store Nord, hvor flere finanshuse var på banen efter fredagens regnskab. Tyske Commerzbank sænkede anbefalingen af aktien til "hold" fra "akkumuler", men aktien steg alligevel 5,9 pct. til 128,90 kr.

TDC lukkede 3 pct. højere i 29,20 kr. Investeringsbanken Carnegie skar kursmålet for teleaktien fra 32 kr. til 25 kr.

Uden for C20 var der fokus på biotekselskabet Zealand Pharma, som mandag oplyste, at det har indledt et fase 2-studie med midlet ZP1848 mod korttarmsyndrom. Aktien steg 10,1 pct. til 114,50 kr.

Rederiet DFDS fik løftet sin anbefaling hos svenske SEB til "hold" fra "sælg". Aktien steg 7,3 pct. til 246,50 kr.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard vandt en kontrakt på 500 mio. kr. om boligbyggeri i Aarhus. Den største aktionær, Højgaard Holding, steg med 2,8 pct. til 350 kr.

Selv om aktiemarkedet var i hopla mandag, var der også interesse omkring de normalt mere sikre obligationer, og det betød rentefald på flere europæiske markeder.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,57 pct., hvilket dog var 1 basispoint højere end fredag. I Tyskland, Holland og Schweiz var der derimod mindre rentefald.

I løbet af eftermiddagen kunne investorerne notere sig, at Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, står klar med yderligere pengepolitiske stimuli, hvis uroen på aktiemarkedet fortsætter. Det sagde han under en tale i Europa-Parlamentet ifølge Bloomberg News.

Inden handlen åbnede, kunne investorerne læse et sæt halvsløje handelstal fra Kina. Eksporten faldt med 6,6 pct. i januar på årsbasis, mens importen dykkede 14,4 pct.

- Det er først og fremmest svage tal. Importen falder relativt meget, og det er altså noget bekymrende for verdenshandlen, siger Kim Fæster, som er seniorøkonom i Jyske Bank.

Ifølge Kim Fæster er den positive vinkel på tallene, at eksporten vil støtte væksten i Kina, da faldet var størst i importen.

BRANCHENYT
Læs også