Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer: Uændret rente fra morgenstunden

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner tirsdag uændret på niveau med mandagens rente i 0,57 pct.

Generelt på det europæiske marked er der tale om beskedne rentestigninger. Den tyske tiårige rente stiger små 2 basispoint.

Mandag var positive aktiemarkeder og støttende ord fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, med til at støtte rentemarkederne. Mario Draghi fastlslog, at ECB er parat til handling, hvis den senere tids turbulens truer stabiliteten.

Tirsdag byder på en række nye nøgletal, og særligt ZEW-indekset for Tyskland, der lander klokken 11, vil være i fokus. Indekset for den nuværende situation ventes at falde til 55,0 i februar fra 59,7 i januar, mens indekset for fremtiden ventes at falde til 0,0 fra 10,2.

- ZEW fra Tyskland er den første konjunkturindikator for februar og får derfor ofte lidt opmærksomhed. Det er svært at forestille sig andet, end at ZEW kommer til at falde ganske markant i kølvandet på uroen på de finansielle markeder samt de sløje nøgletal fra især industrien. Spekulationerne om nye ECB-lempelser hjælper lidt, men de kan ikke overskygge markedernes frygt for recession, skriver Jyske Banks seniorøkonom Tina Winther Frandsen i en kommentar.

Det amerikanske NAHB-indeks, der måler humøret hos byggefabrikanterne, kommer også til at være i fokus. Indekset forventes at ligge fortsat på 60. Sydbanks seniorøkonom Werming Pedersen vurderer, at et uventet fald i indekset kan udløse et mindre rentefald.

Desuden kommer der norske BNP-tal samt forbrugerpriser for januar i Storbritannien.

BRANCHENYT
Læs også