Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Investorerne smider aktierne og går kontant

Færre globale investorer overvægter aktier. I stedet holder de deres penge på sidelinjen i kontanter, viser undersøgelse fra Bank of America.

Færre investorer er overvægtet i aktier. Foto: Richard Drew/AP

Antallet af investorer med overvægt i aktier er det laveste siden 2012. Bare siden januar er andelen af investorer, der overvægter aktier, faldet fra netto 21 pct. til 5 pct. i februar.

Det viser tal fra Bank of America, der har spurgt en række globale investorer om deres positionering.

»Investorer med overvægt i aktier ligger én standardafvigelse under det historiske gennemsnit. Det er altså en relativt lav andel af investorerne, der nu er overvægtede i aktier,« forklarer Tine Choi Danielsen, seniorstrateg i Nordea.

Samtidig søger flere investorer mod kontanterne. Andelen af investorer med en overvægt i kontanter er på 5,6 pct., hvilket er det højeste niveau siden 2001.

»I stedet for at søge ly i obligationer, så stiller du pengene på sidelinjen. Jeg tolker det som, at aktier stadig er den mest attraktive aktivklasse. Du vil hellere have dine penge på sidelinjen til nul kroner i rente for at være parat til at hoppe tilbage på aktiemarkedet, når stemningen vender,« siger Tine Choi Danielsen.

Selv om investorerne nedprioriterer aktierne, er der altså stadig en pæn andel tilbage - netto 5 pct. - som har overvægt i aktier. Samtidig siger tallene intet om, hvor stor overvægten er for de 5 pct. af investorerne. Disse investorer kan altså fortsat sende rystelser gennem aktiemarkederne, hvis de sælger ud.

»Jo færre, der er overvægtede i aktier, jo større er sandsynligheden for, at vi får en god tur opad, når stemningen vender. Hvis vi får en forværring i stemningen, så er der stadig netto 5 pct. af investorerne, som kan gå på neutral eller undervægtede aktier. Jeg havde været mere tryg, hvis investorerne nu var undervægtede i aktier netto,« siger Tine Choi Danielsen.

Under finanskrisen var investorerne undervægtede i aktier, hvilket kunne give et ordentligt rygstød, da stemningen vendte. I 2009 var det netto 40 pct. af investorerne, der havde undervægt i aktier.

BRANCHENYT
Læs også