Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er præsidentkandidaten hvis Wall Street kunne bestemme

Blandt demokraterne har investorerne en klar favorit, mens billedet er mere mudret i det republikanske felt.

Blandt demokraterne er Hillary Clinton investorernes bedste bud på en præsidentkandidat. Foto: John Locher/AP

Præsidenttemaet ind til videre stort set været fraværende i de amerikanske investorers bevdisthed.

Det skyldes et stort felt af kandidater hos republikanerne, vurderer politisk kommentator Dan Clifton fra Strategas Research Partners, som i et interview på CNBC peger på, at Hillary Clinton er aktiemarkedets klare favorit hos demokraterne.

Hillary Clinton har vundet momentum i forhold til sin tilbageværende konkurrent Bernie Sanders, hvilket Wall Street har taget godt imod.Dan Clifton hæfter sig ved, at Bernie Sanders er den mindst vellidte kandidat af alle, set i et Wall Street-perspektiv.

Det republikanske felt er stadig for bredt til at ”Wall Street” har taget stilling til feltet. Det var ventet, at feltet var blevet noget mindre i februar end tilfældet er.

Jeb Bush har lige trukket sig efter et svagt valg i South Carolina. Dan Clifton vurderer, at Jeb Bushs vælgere vil flytte sig over i Marco Rubios lejr, hvilket kan styrke Rubio mod den kantede ejendomsmatador Donald Trump.

Yderligere har republikanerne stadig John Kasich i feltet, sammen med andre outsidere som Ben Carson og Ted Cruz. Kommentator Dan Clifton mener, at yderligere kandidater snart vil falde fra og dermed vil også Wall Street snart øge sit fokus på republikanerne.

De amerikanske politikeres betydning for aktierne blev udstillet i september 2015, da Hillary Clinton i et tweet annoncerede en hårdere prisforhandlingslinje med medicinalselskaberne, hvilket sendte medicinalaktierne ned over en bred kam. Finanshuset Royal Bank of Canada vurderede efterfølgende, at medicinalinvestorerne skal forberede sig på mere "pris-larm" fra politisk kanter.

Den amerikanske valgkamp ender med, at amerikanerne går til valgurnerne den 8. november 2016. Nogle af nøglepunkterne fra et aktiesynspunkt er kandidaternes holdning til beskatningen og aktiebeskatning samt holdningen til virksomhedernes ophobede oversøiske kapital, hvilket er anslået til at være i omegnen af 3.000 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også