Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktierne i Asien: Kursfald på Wall Street smitter af i hele Fjernøsten

Der er kursfald over hele linjen på de asiatiske aktiemarkeder onsdag morgen.

Fald på Wall Street tirsdag breder sig til Fjernøsten, hvor også tirsdagens prisfald i oliemarkedet får et yderligere dyk.

- Selv om aktiemarkederne er kommet sig lidt for nylig, peger alt på, at investorerne er i en forholdsvis risikoreduceret stemning her i 2016. Investorerne fortsætter med at kæmpe med en række bekymrende tal for den makroøkonomiske udvikling, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo giver risikoaversionen sig udslag i en fortsat styrkelse af den japanske yen til skade for den i forvejen stærkt ramponerede økonomi. Formiddagens kursfald er dog aftaget lidt efter frokostpausen.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,9 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,7 pct.

I Hongkong er faldet i oliepriserne med til at øge bekymringerne om den økonomiske opbremsning i Kina og effekten på resten af den globale økonomi.

- Faldet i oliepriserne natten over kan have gentændt de i forvejen høje bekymringer over positioner i energirelaterede aktier på fastlandet og i Hongkong, siger markedsstrateg Bernard Aw fra IG Asia i Singapore til Bloomberg News.

Hang Seng-indekset dropper 1,6 pct., mens Shanghai Composite-indekset falder 0,9 pct., og CSI 300 viger 1,0 pct.

Blandt de andre børser ligger Seouls Kospi-indeks med et fald på 0,3 pct., mens Singapores Straits Times-indeks falder 1,8 pct., og det australske ASX-indeks står til at lukke med et drop på 2,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 06.30-tiden med fald på 0,2 pct.

BRANCHENYT
Læs også