Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Investor brændte fingrene sidste år - nu tør han ikke røre ved råvarer

Der er udsigt til en langvarig nedgang i råvarepriserne, vurderer den amerikanske hedgefondbestyrer David Einhorn.

Sidste år slog David Einhorn bl.a. sig på sine teknologiinvesteringer. Foto: Bill Kostroun/AP

Den kendte hedgefondbestyrer David Einhorn satser på fald i aktier i selskaber inden for tung industri, idet han forventer en langsigtet nedgang i råvarepriserne.

Det skriver Bloomberg News, som henviser til en kommentar fra Einhorn i forbindelse med hedgefonden Greenlight Capitals årsrapport, hvor det blev til det fjerde kvartalsvise underskud, hvilket er den dårligste udvikling siden børsnoteringen i 2007.

»De optimistiske investorer på råvaremarkedet forventer, at det nuværende råvaremiljø er en almindelig cyklisk nedtur. Vi tror det er afslutningen på råvaresupercyklen, og det vil føre til en lang periode med indtjeningsmodvind for disse selskaber,« siger David Einhorn uden dog at specificere, hvilke industriselskaber han vil satse imod.

Milliardæren David Einhorn forsøger at vinde noget af det tabte tilbage efter det værste år siden finanskrisen, hvor han har brændt sig på investeringer i teknologiselskabet Micron Technology, udvikleren af vedvarende energianlæg Sunedison samt olie- og gasselskabet Consol Energy. Han fortæller dog, at han i de seneste måneder har satset mod aktier, hvilket har hjulpet på resultatet i januar.

David Einhorn siger, at markedsdeltagerne i øjeblikket ser ud til at være bekymret for en global afmatning, og at de derudover er ved at miste troen på centralbankerne. Yderligere er den amerikanske økonomi ifølge Einhorn også presset af en stærk dollar og en smadret energisektor. Oven i hatten har politikerne meget lidt råderum i tilfælde af en reel nedgang.

Hedgefondbestyreren vurderer dog, at de lave oliepriser kan hjælpe privatforbruget i USA og han bekræfter også, at han har satset på aktier i den amerikanske bilgigant General Motors samt teknologigiganten Apple.

Greenlight Capital præsenterede et investeringstab på 281,9 mio. dollar i 2015 mod et overskud på 122,6 mio. dollar for året forinden.

BRANCHENYT
Læs også