Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Renterne følger med aktierne nedad

Der er rentefald på det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor en faldende oliepris er med til at trykke stemningen blandt investorerne i hele Europa.

Ved frokosttid handles den toneangivende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,47 pct. Det er dermed 4 basispoint lavere end ved lukketid tirsdag og samtidig det laveste siden midt på dagen 11. februar. Holder niveauet dagen ud, vil det være den laveste lukkerente i ti måneder.

Rundt i Europa er billedet stort set det samme i lande som Frankrig, Tyskland og Holland, hvor investorerne også sælger risiko fra og køber statsobligationer, hvilket presser både aktiekurserne og renterne nedad.

Investorernes risikoaversion forklares blandt andet med, at olieprisen igen falder og skaber fornyet usikkerhed om det globale vækstbillede. Det er Saudi-Arabiens afvisning af at skære i sin olieproduktion, der ses som hovedårsagen til prisfaldet onsdag.

Prisen på en tønde Nordsøolie er siden tirsdag eftermiddag faldet med omkring et par pct., hvilket på det amerikanske aktiemarked er gået hårdt ud over energisektoren, hvor der var kursfald over hele linjen tirsdag.

Investorerne kunne tirsdag desuden konstatere, at de amerikanske forbrugere er blevet mere bekymrede på det seneste, da forbrugertilliden i februar faldt til det laveste niveau i otte måneder.

Tilliden dykkede i februar til 92,2 fra 97,8 i januar. Det var en overraskelse for økonomerne, der ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde regnet med et mere beskedent fald til 97,2.

Der er ikke de store nøgletal på programmet i løbet af onsdagen, men investorerne kan se frem til en række taler fra medlemmer af den amerikanske centralbank.

Det kan muligvis give indikationer om bankens pengepolitik set i lyset af den uro, som har præget finansmarkederne i 2016. Første vigtige person i rampelyset er Jeffrey Lacker fra Richmond-afdelingen af Federal Reserve, der taler omkring kl. 14 dansk tid.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også