Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier/middag: Positiv stemning med Pandora i top

Det danske C20 Cap-indeks ligger tirsdag middag med en solid stigning på 1,1 pct. i 1005,85, hvor Pandora-aktien leder opturen. William Demant er i søgelyset efter at høreapparatproducenten har aflagt årsregnskab, og Mærsk-aktien hænger i bremsen efter nogle dage med solid kursmæssig medvind.

Generelt er stemningen positiv i Europa, hvor det tyske Dax-indeks løftes 1,5 pct., hvilket sker til trods for skuffende kinesiske nøgletal, som dog er forstyrret af kinesisk nytår og den efterfølgende friuge og forud for eftermiddagens vigtige ISM-erhvervstillid fra USA.

William Demant Holding A/S løftes 1,3 pct. til 605 kr. Høreapparatkoncernen leverer et regnskab, hvor tallene for 2015 ligger tæt på markedets forventninger. Yderligere beretter koncernen, at den venter vækst i alle forretningsområder i 2016. William Demant beretter i sit årsregnskab, at koncernen venter, at lancere et 2,4 GHz-system i andet halvår 2016. Det kombinerer de audiologiske fordele ved koncernens nye near field magnetic induction-system.

Pandora A/S -aktien er dagens højdespringer, og smykkeaktien stiger 2,8 pct. til 893,50 kr. A.P. Møller - Mærsks B-aktie har haft nogle gode dage på børsen, men tirsdag må aktien med et fald på 1,3 pct. til 8920 kr. agere bundprop i det danske eliteindeks.

Carlsberg A/S sænkes til sælg hos UBS, som tidligere havde en købsanbefaling på den danske bryggerikoncern. Carlsberg-aktien stiger til trods for den sænkede anbefaling med 1,0 pct. til 599,50 kr.

Genmab A/S -aktien styrtdykkede i mandagens lukkeauktion, hvor aktien lukkede i kurs 843,5 kr. efter at den blev handlet i 860,5 kr. inden selve mandagens auktion begyndte. Biotek-aktien ligger tirsdag middag med et plus på 1,9 pct. i 859,50 kr.

Vestas Wind Systems A/S -aktien ligger med en stigning på 2,2 pct. i 474,90 kr. Investorerne kigger mod Tyskland, idet den tyske avis Sueddeutsche Zeitung beretter, at den føderale regering ikke kan blive enig om en EEG-lov, hvor avisen citerer unavngivne kilder med indsigt i forhandlingerne. Vestas steg mandag 0,8 pct. til 464,70 kr. Forhandlingsknasterne er; nødberedskabet for energiproduktionen, finansieringsudfordringerne for vind- og solenergi, en koalition vil have løftet vedvarende energimålsætning til 45 pct. i 2025 fra det nuværende mål på ca. 33 pct.

BRANCHENYT
Læs også