Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer/middag: Renten stiger forud for nøgletal fra USA

Renten på den tiårige danske statsobligation har taget et hop i løbet af formiddagen tirsdag.

Renten ligger ved middagstid på 0,46 pct., hvilket er 2 basispoint højere end mandagens slutkurs på 0,44 pct. Gennem februar er renten ellers faldet med 18 basispoint fra 0,62 pct. ved indgangen til den sidste vintermåned.

I både Frankrig, Tyskland og Holland går den tiårige obligationsrente også stigninger på mellem 2-3 basispoint i møde på årets første forårsdag.

De europæiske renter holder dermed stadig skansen over for den amerikanske, der mandag lukkede med fald efter skuffende nøgletal og flere tydelige tegn på en opbremsning i hele den globale økonomi.

Opbremsningen i den globale økonomi understøttes af tal fra Kina fra den kinesiske fremstillingssektor tirsdag morgen. De viser fortsat faldende aktivitet i februar og ligger nu på det laveste niveau siden 2011. Samtidig aftager aktiviteten i serviceindustrien yderligere. Det fremgår af de officielle PMI-data fra de kinesiske myndigheder, som blev offentliggjort tirsdag morgen. Den kinesiske centralbank satte mandag reservekravet til bankerne ned for at sparke gang i økonomien.

I løbet af formiddagen kom der desuden danske PMI-tal, og indekset viser et fald i industriaktiviteten i februar til 50,7 for tredje måned i træk.

Til gengæld landede PMI-indekset for eurozonen og Tyskland en smule bedre end ventet i februar. Nye tal for euroområdet viste desuden, at arbejdsløsheden faldt til 10,3 pct. i årets første måned mod en ledighed på 10,4 pct. i december. Faldet stemte overens med analytikernes forventninger, viser data fra Bloomberg.

Hen på eftermiddagen kommer der nye nøgletal fra USA og ifølge Sydbank vil det største fokus rette sig mod aktiviteten i den amerikanske industri, da der både kommer PMI-indeks og ISM-indeks for industrien.

Store prisfald på olie har ramt den amerikanske industri, og ISM-indekset er faldet fire måneder i streg.

- Vi forventer, at ISM-indekset vil vise en mindre stigning i februar men fortsat forbliver under 50, der er skillelinjen mellem tilbagegang og fremgang. Et svagt ISM-indeks kan svække den amerikanske dollar, skriver Sydbank i en kommentar.

Tine Choi, der er seniorstrateg i Nordea, vurderer, at tallet vil påvirke både aktiekurserne og renterne, hvis det overrasker.

- Aktiemarkederne har rettet sig en del efter forrige uges styrtdyk, og en pæn stigning vil give yderligere forsikring om, at USA ikke er på vej i recession. Det vil være understøttende for risikofyldte aktiver, men samtidig sende renterne op, og det vil holde den positive effekt i skak. Omvendt betyder sidste uges aktiestigninger, at der er blevet plads til at usikkerheden igen kan ramme os hårdt, hvis ISM falder tilbage, skriver hun i en kommentar.

BRANCHENYT
Læs også