Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Valuta: Russisk rubel styrkes efter prisstigning på olie

Den russiske rubel bliver styrket tirsdag eftermiddag, efter at olieprisen er steget de seneste par dage.

Rublen er tæt forbundet med udsvingene i olieprisen, og tirsdag stiger prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til 36,88 dollar. Prisen på olie er således steget omkring 30 pct., siden den ramte et rekordlavt niveau 20. januar på 28,58 dollar per tønde, skriver Bloomberg News.

Sberbank CIB vurderer, at forhandlingerne mellem Rusland og Saudi-Arabien om at fryse udbuddet af olie har hjulpet med at stabilisere markedet.

- Mens der er skepsis omkring relevansen af aftalen mellem de store olieproducenter om at fastfryse produktionen, så har det givet et fundament for både olieprisen og rublen, skriver Tom Levinson, chefstrateg for udenlandsk valuta i Sberbank CIB, til Bloomberg News.

Banken ser desuden, at rublen vil styrkes til 68 rubler per dollar ved udgangen af andet kvartal, hvis olien ligger "komfortabelt over 40 dollar".

Tirsdag eftermiddag koster dollar 73,92 russiske rubler mod 75,09 rubler per dollar mandag klokken 17.00. Samtidig går der 80,41 rubler på en euro mod 81,63 rubler per euro mandag eftermiddag.

BRANCHENYT
Læs også