Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nykredit-ansatte chikaneres: Trusler og knuste bilruder

Utilfredsheden med Nykredits og Totalkredits bidragsforhøjelser rammer nu de ansatte.

Nykredits bidragsballade
Nu rammer krisen i Nykredit de ansatte. Foto: Stine Bidstrup

Utilfredsheden med Nykredit og Totalkredit er så voldsom, at det nu går ud over de ansatte. Flere har oplevet grov chikane af utilfredse kunder, oplyser Finansforbundets formand Kent Petersen.

En medarbejder har fået knust en bilrude, der er eksempler på ansatte, der er blevet passet op på vej på arbejde, flere har oplevet trusler og skældud over telefonen.

Og det er blot et udpluk af reaktioner, og den opførsel har chokeret Finansforbundets formand, Kent Petersen.

»Det her er en helt urimelig opførsel over for vores medlemmer. Én ting er, at man som kunde kan være frustreret over udsigten til højere boliglån, men det må og skal ikke gå udover sagesløse medarbejdere, der blot passer deres arbejde og hverken har indflydelse på direktionens eller bestyrelsens beslutninger,« siger Kent Petersen.

Det er uheldigt, at vores medlemmer uforskyldt skal stå til mål for, hvilke ledelsesbeslutninger der bliver foretaget i virksomhederne.

Kent Petersen, formand, Finansforbundet

Han anklager visse medier for at skabe en decideret hadsk stemning.

»Med en overskrift som ”Grådige gebyrgribbe flår dig”, er nogle dele af medieverdenen med til at skabe en hadsk stemning imod de finansielle virksomheder, som rammer vores medlemmer, som møder kunden i det daglige.«

Kent Petersen har ingen forståelse for, at menige medarbejdere skal tage skraldet for de beslutninger, som ledelsen tager.

»Det er uheldigt, at vores medlemmer uforskyldt skal stå til mål for, hvilke ledelsesbeslutninger der bliver foretaget i virksomhederne. Det er jo en problemstilling, som vi også kender fra andre brancher - eksempelvis sagsbehandlere, der bliver overfaldet, selv om det er systemet, der har fejlet,« siger Kent Petersen.

Han mener, at medierne er nødt til at tænke over, hvilke virkemidler de bruger.

»Det har menneskelige konsekvenser, når de med meget grov pensel maler konflikten op,« siger Kent Petersen.

BRANCHENYT
Læs også