Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Novo-aktien skyder i vejret efter nyt superstudie

Novo-aktien stiger markant, efter et nyt positivt studie af medicinen Victoza er blevet offentliggjort.

Novo Nordisk har i dag fremlagt resultater fra et studie, der har fået aktien til at stige.  Foto: Niels Hougaard

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk kan nu fremvise et studie, der påviser, at medicinen Victoza giver diabetespatienter mindre risiko for hjertekarsygdomme.

Det har fået Novo-aktien til at stige med over 6 pct., efter at aktien har ligget i rødt det meste af dagen.

Novo Nordisk indledte i 2010 studiet, der skulle vurdere eventuelle risici ved Victoza. Det er blot et ud af mange studier, som medicinalselskaberne er blevet pålagt at gennemgøre af lægemiddelstyrelsen FDA i USA.

Koncernen har fulgt 9.340 patienter fra 32 lande gennem de seneste seks år og har altså nu konkluderet, at Victoza ikke blot hjælper diabetespatienter med blodsukkeret, men faktisk også har en positiv indvirkning hos patienter med høj risiko for hjerteproblemer.

Studiet er blevet kaldt LEADER og har sammenlignet indvirkningen af Victoza og et placeboprodukt hos patienterne.

»Mennesker med type 2-diabetes har generelt en forøget risiko for alvorlige kardiovaskulære hændelser. Det er derfor, vi er meget begejstrede for resultaterne fra LEADER, som viser, at Victoza ikke bare hjælper mennesker med type 2-diabetes med at regulere deres blodsukkerniveau, men også reducerer deres risiko for alvorlige kardiovaskulære hændelser,« skriver koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard i en pressemeddelelse.

Og de positive resultater har altså nu fået investorerne til at reagere, og det ses på Novo-aktiens kurs.

»LEADER er det hidtil største og længste kliniske studie, Novo Nordisk har rapporteret resultater fra, og vi ser frem til at dele de detaljerede resultater med lægeværdenen og indsende konklusion til myndighederne,« skriver Mads Krogsgaard.

Resten af resultaterne præsenteres i juni på et årsmøde for den amerikanske diabetesforening American Diabtes Association.

Victoza blev lanceret i EU i 2009 og er i dag på markedet i mere end 80 lande. Victoza fungerer som supplement hos diabetespatienter, der ikke reagerer tilstrækkeligt på almen diabetesmedicin, kost og motion.

BRANCHENYT
Læs også