Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Europa/aktier: Børserne finder tilbage på det grønne spor

De europæiske aktiemarkeder holder dampen oppe fredag og lægger an til sjette dag med fremgang ud af de seneste syv trods et fald torsdag.

Ved 13-tiden stiger Stoxx 600-indekset 0,4 pct. til 340,74 og er tæt på det højeste niveau siden starten af januar.

Råvareaktierne fører an takket være en pæn stigning i priserne på blandt andet kobber, zink og sølv. Det gavner aktier i minesektoren og trækker underindekset op til et plus på 3,1 pct. - klart det bedste blandt Stoxx 600's 19 forskellige sektorer. Der er fremgang til blandt andre Antofagasta, BHP Billiton, Anglo American og Glencore - alle stiger mere end 5 pct.

Generelt er markedet dog lidt forsigtigt forud for februarrapporten fra USA's beskæftigelsesministerium, der offentliggøres klokken 14.30 dansk tid.

I rapporten gives den månedlige status for jobvæksten uden for landbruget, som ventes at stige til 195.000 fra 151.000 i januar, mens arbejdsløsheden fortsat ses på 4,9 pct. Data for lønudviklingen vil der også blive holdt nøje øje med.

Investorerne i norske Seadrill holder sig dog på ingen måde tilbage. Det norske borerigselskab ser ud til at gå på weekend med en ret så solid kursstigning i rygsækken. Aktien stiger med 20 pct. og er dermed den mest stigende aktie i det brede Stoxx 600-indeks.

Det er spekulationer om, at den norske milliardær John Fredriksen vil putte en god stak penge i selskabet. Fredriksen solgte tidligere på ugen en andel i laksefarmen Marine Harvest og fik over en halv mia. dollar frigjort, skriver Bloomberg News.

Også hollandske Gemalto tager et pænt skridt frem på 10 pct., efter at det hollandske softwareselskab har varslet øget rentabilitet i 2016 og klart overgået markedets prognoser.

I den kedelige ende er der fald til græske og italienske banker, ligesom det spanske vindmølleselskab Gamesa må indkassere et dyk på 4 pct. på grund af rygter om, at buddet fra tyske Siemens på selskabet måske blæses omkuld af juridisk turbulens.

BRANCHENYT
Læs også