Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Fest for Novo og renter til vejrs

Novo Nordisks lovende forsøgsresultater med diabetesmidlet Victoza sikrede en pæn dag på det danske aktiemarked, trods at aktiestemningen var mere vaklende i Europa og USA.

C20 Cap-indekset steg 1,4 pct. til 1014,66, trukket op af den indekstunge medicinalaktie, og endte dermed med en stigning på 2,2 pct. set over hele ugen. Til sammenligning var der stigninger på 0,5 til 1,0 pct. i de større europæiske indeks ved dansk lukketid.

Mens det frugtbare Novo-studie gav svingninger herhjemme, var det især den amerikanske jobrapport for februar, der prægede de internationale finansmarkeder.

Jobvæksten uden for landbruget var overraskende god med 242.000 nye job skabt i februar - mod en forventning om 195.000 i markedet - og en oprevidering af januars jobvækst med yderligere 21.000.

Novo Nordisks nyheder var der dog ingen tvivl om det positive i. Det såkaldte Leader-studie, der involverede flere end 9000 patienter, viste, at Victoza sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme hos diabetespatienter.

Investorerne var da også hurtig til at reagere positivt på studieresultaterne, og Novo-aktien endte med at stige 6,5 pct. til 379,60 kr. Det var aktiens bedste børsdag i et år, og medicinalselskabet blev 60 mia. kr. mere værd i forhold til torsdag.

I den pæne ende af C20 steg også serviceselskabet ISS med 2,3 pct. til 245 kr.

Også aktier som A.P. Møller-Mærsk, Jyske Bank, Coloplast og Pandora steg med mere end 1 pct. fredag.

Nederst i det danske eliteindeks var GN Store Nord presset, trods at der ikke var nyheder ude. GN-aktien faldt 2,0 pct. til 133,20 kr. og fik i bunden af C20 selskab af Vestas og Genmab.

På obligationsmarkedet bød den forløbne uge på en uvant udvikling. For første gang i 2016 steg den toneangivende tiårige danske rente set over en hel uge.

Fredag klokken 17 var renten steget til 0,55 pct., svarende til 4 basispoint højere end torsdag og omtrent 6 højere end for en uge siden. Renten er faldet støt fra omkring 0,92 pct. nytår med fald hver eneste uge.

Dagens store programpunkt var jobrapporten fra det amerikanske beskæftigelsesministerium for februar. Rapporten viste en overraskende god fremgang for arbejdsmarkedet, da der blev tilføjet 242.000 nye job i årets anden måned. Der var kun ventet 195.000 nye job ifølge et estimat fra Bloomberg, og samtidig blev tallet for januar revideret opad med 21.000 job.

Lønstigningerne, der var på 2,2 pct. i gennemsnit på årsbasis, kunne dog ikke helt leve op til forventningen om 2,5 pct.s vækst, viste tallene, og overraskende nok faldt lønningerne i forhold til januar.

Efterfølgende forsøgte markedet at tolke, hvad jobtallene vil betyde for den amerikanske centralbanks syn på fremtidige renteforhøjelser, efter at den i december hævede renten for første gang i næsten ti år.

Derudover ser markedet til dels frem mod næste uge, hvor Den Europæiske Centralbank holder rentemøde.

BRANCHENYT
Læs også