Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Vækstbekymringer gav aktie- og rentefald

En dårlig stemning som følge af skuffende kinesiske nøgletal bed sig tirsdag fast i de europæiske aktiemarkeder. Og det gjaldt også herhjemme, hvor kun TDC og William Demant formåede at holde sig oppe.

Eliteindekset C20 Cap lukkede således 1,6 pct. lavere i 999,77, mens TDC var den mest stigende aktie med et løft på 0,5 pct. til 30,67 kr.

Inden børsåbningen viste data for den kinesiske eksport, at den var faldet overraskende meget i februar.

Sidst på eftermiddagen kan to faktorer have været med til at hive markedet endnu længere ned. Olieprisen, der en overgang var stigende, tog sig et brat dyk fra 41,48 dollar for en tønde Nordsøolie til at koste 39,76 dollar ved lukketid.

Det lykkedes dog ikke at få TDC-aktien ned med nakken i det sure marked. Ifølge chefhandler Mads Zink fra Danske Bank skyldes stigningen i TDC, at en storaktionær er færdig med sit udsalg af aktien.

- Salgspresset har fået aktien længere ned, end den måske burde have været, fortæller Mads Zink.

Til gengæld landede Mærsk-aktierne helt i bunden af C20 Cap med et fald på 4,1 pct. til 8930,00 kr. for B-aktien.

Den tunge Novo Nordisk-aktie hev også ned i C20 Cap efter de seneste dages kursstigninger, der var bundet op på fredagens præsentation af positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza. Novo-aktien drattede 1,4 pct. til 381,60 kr.

Uden for C20 var der fokus på luftfartsselskabet SAS, der fløj ind på radaren med et markant reduceret underskud i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16, før fondsbørsen åbnede tirsdag. Aktien faldt med 3,6 pct. til 18,80 kr.

På obligationsmarkedet var der fald til de toneangivende renter i det meste af Europa tirsdag, hvor pejlemærket for handelsretningen ligeledes var de skuffende eksporttal fra Kina.

Den toneangivende tiårige danske rente faldt med 4 basispoint i forhold til lukningen mandag og landede således på 0,51 pct.

I Europa bød dagen på den anden opgørelse over udviklingen i eurozonens bruttonationalprodukt i fjerde kvartal. Opgørelsen viste en stigning på 0,3 pct. i forhold til kvartalet før. Analytiker hos Danske Bank Mikael Olai Milhøj vurderer, at opgørelsen viser tegn på, at de økonomiske udsigter er usikre.

- Vi forventer, at fremgangen i Europa vil fortsætte i år, men tempoet vil nok fortsat være moderat. Det skyldes, at investerings- og eksportudsigterne stadig er svage. Investeringerne i Europa bliver påvirket negativt af usikkerhederne omkring Brexit (Storbritannien potentielle udmeldelse af Europa, red.), den finansielle uro, vi har set i starten af året, og den svage vækst globalt, påpeger han i en kommentar.

Fra Tyskland viste tal en overraskende stigning i industriproduktionen i januar på 3,3 pct., mens et estimat fra Bloomberg News indikerede en forventet stigning på 0,5 pct. på månedsbasis.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også