Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Onsdagens obligationer: Renterne steg forud for ECB-møde

Udsvingene i europæiske statsrenter fortsatte onsdag op til det vigtige rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB). Der forventes en rentesænkning fra centralbankchef Mario Draghi, men om han også vil komme med nok yderligere tiltag til at tilfredsstille markedet er usikkert.

Onsdag blev facit, at obligationsrenterne blev handlet højere i hele Europa, inklusive i Danmark, hvor den toneangivende tiårige rente sluttede i 0,56 pct. - eller 5 basispoint højere end tirsdag eftermiddag.

Renteløft i samme størrelsesorden ses også i andre europæiske lande trods udsigten til en endnu lavere rente fra ECB, der i forvejen har presset den ledende rente ned i minus 0,3 pct.

RENTEMEDDELELSE FRA DRAGHI

ECB-chefen Mario Draghi afgiver sin rentemeddelelse klokken 13.45 torsdag og holder pressemøde tre kvarter senere.

- På forhånd er spændingen stor. Det afspejler, at ECB klart har indikeret, at der kommer nye initiativer, men samtidig skraber ECB bunden af værktøjskassen. Med en rente, der allerede er negativ og en massiv pengeudpumpning på omkring 5.500 mia. kr. gennem det seneste år, er det begrænset, hvor meget mere ECB kan gøre, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en optakt.

Værktøjskassen er dok ikke helt tom, idet de fleste forventer en rentesænkning til minus 0,4 pct. samt øgede månedlige opkøb af obligationer og eventuelt løfter om lave eller minusrenter i en længere periode, pointerer cheføkonomen.

På nøgletalsfronten var der relativt stille onsdag, mens der torsdag kommer mere interessante tal i form af kinesisk inflation, tyske eksporttal og det ugentlige tal for nye ledige i USA.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også