Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Starter roligt forud for ECB-mødet

Det er et afventende marked, der præger åbningen det danske obligationsmarked torsdag, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) med Mario Draghi i spidsen vil være det altoverskyggende fokuspunkt på de finansielle markeder. Den tiårige danske statsobligation handler fra åbningen med en uændret rente på 0,56 pct.

Der er store forventninger om, at ECB oven på bankens rentemøde i Frankfurt vil komme med en mindre buket af pengepolitiske lempelser. Det er udviklingen i inflationen, der efter alt at dømme igen må få Mario Draghi til at kigge værktøjskassen igennem for at finde passende tiltag for at stimulere udviklingen i den ønskede retning.

- Den seneste udvikling i inflationen i eurozonen har været skuffende. Inflationsraterne er igen negative, og det giver grund til bekymring. Det indikerer, at det storstilede obligationsopkøbsprogram ikke helt har den effekt, som man havde håbet på. Der er derfor god grund til at gøre mere fra ECB's side. Det har de også vist, at de er klar til, siger seniorstrateg Rasmus Pilegaard fra PFA i en kommentar.

Selv om ECB skulle komme med yderligere tiltag, så er det langt fra sikkert, at det vil få den store effekt på obligationskurserne.

- Markedet har allerede indpriset, at ECB lemper pengepolitikken yderligere. Der ligger en forventning om cirka 0,2 pct.s rentesænkning. Hvis ECB leverer nogenlunde på det, forventer jeg ikke nogen videre markedseffekt - hverken på obligationer eller aktier, siger Henrik Franck, investeringsstrateg i Formuepleje i en kommentar.

- Sandsynligheden for, at ECB skuffer markedet, er lille. Den negative markedsreaktion i december kom bag på ECB, og det vil de ikke have mere af, tilføjer Henrik Franck.

Fra rentemødet i ECB venter økonomerne ifølge Bloomberg, at indlånsrenten bliver sænket med 0,10 pct.point til minus 0,40 pct., og at det månedlige opkøbsprogram bliver løftet med 15 mia. euro til 75 mia. euro. Derudover er der flere forskellige bud på, hvad Mario Draghi ellers kan have med i posen i forsøget på at løfte en lav inflation i eurozonen. Et bud er - blandt andre - at han vil indføre et todelt rentesystem, så bankerne ikke bliver så hårdt ramt på indtjeningen af de negative renter.

BRANCHENYT
Læs også