Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier åbning: Genmab lægger sig i front i afventende marked

Finansaktørerne afventer torsdagens meldinger fra ECB centralbankchef "No limit"-Draghi, som i forvejen har gødet jorden for spekulationer om betydelige lempelser trods en negativ reporente hos Den Europæiske Centralbank. Draghi skuffede markedet i december, så der er dog også en hvis form for nervøsitet i markedet. På den danske scene er fokus på Genmab, der kommer stærkt fra land. Hos sidepapirerne er fokus på Scandinavian Tobacco- og de pressede G4S-aktierne. Det danske C20 Cap-indeks åbner med en stigning på 0,2 pct. i 1003,9. I Tyskland falder Dax30-indekset med 0,3 pct.

Genmab A/S -aktien kommer stærkt ud af huller og torsdagens indledende handel giver en Genmab-kursstigning på 0,8 pct. til 812 kr. Genmab meddelte onsdag kort inden lukketid, at samarbejdspartneren Novartis har indsendt en ansøgning om ændring af markedsføringstilladelsen til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) til brug af ofatumumab (Arzerra) i kombination med fludarabin og cyclofosfamid (FC) til behandling af patienter med recidiverende kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Det skriver Genmab, som fremhæver, at ansøgningen er indsendt til EMA af Novartis under ofatumumab-samarbejdet mellem Novartis og Genmab.

Sene onsdag aften berettede Genmab, at selskabet har fået den anden milepælsbetaling, som er på 5 mio. dollar, fra janssen vedrørende daratumumab til behandling af NHL. Milepælsbetalingen udløses af fremskridtet i det igangværende fase II studie ("Carina" LYM2001) med daratumumab til behandling af NHL.

Scandinavian Tobacco-aktien blev børsnoteret i midten af februar i år og kan i dag præsenterer årsregnskabet for 2015, hvor forventningerne til 2016 bliver gentaget. Investorerne får med dagens præsentation gentaget udsigterne for 2016. Tobakskoncernen præsenterede en organisk salgsvækst på 0,3 pct. i 2015 med en omsætning på 6,73 mia. kr. Det blev til en Driftsindtjening (EBITDA) på 1,25 mia. kr. i helåret 2015, hvilket var en stigning på 5,9 pct. Organisk voksede EBITDA med 2,2 pct. i 2015.

Biotek-aktien Veloxis Pharmaceuticals A/S , som klarer sig med et brgrænset fald på 0,6 pct. i 1,6 kr., får sænket sin anbefaling hos den svenske bank Handelsbanken, som giver det lidet flatterende prædikat sælg mod tidligere reducer. Det beretter Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også