Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Volatil dag endte med renteplus og aktiefald

Torsdag blev en meget volatil dag på de finansielle markeder herhjemme, efter at nye lempelser fra Den Europæiske Centralbank (ECB) først blev særdeles positivt modtaget og siden endte med at løbe ud i en fuser.

Det var ellers alt andet end tørt krudt, der blev skudt med fra ECB i løbet af torsdagen, hvor det danske aktiemarked sluttede dagen med fald.

C20 Cap-indekset endte dog med at falde 1,0 pct. til 992,11. Det fulgte efter store udsving hen over dagen, hvor eliteindekset både nåede at ligge både i grønt og rødt terræn for altså til sidst at holde fyraften i røde klæder.

Dagens hovedtema var, om ECB og centralbankchef Mario Draghi ville leve op til markedets generelle forventninger og præsentere nye pengepolitiske lempelser. Som forventet blev det månedlige opkøbsprogram af obligationer løftet, mens både indskudsrenten og refi-renten blev sænket til nye rekordlave niveauer.

Men der var dog visse forbehold i Draghis meldinger, der endte med at påvirke den samlede retning.

- Der var nogle godter i posen til investorerne, og det gjorde, at markedet startede med at køre op, konstaterer Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

- Men pludselig sagde Mario Draghi på pressemødet, at der ikke er lagt op til, at renten skal komme længere ned, tilføjer afdelingsdirektøren og nævner, at det var med til at fjerne noget af optimismen i markedet.

På torsdagens pressemøde, der fulgte i forlængelse af centralbankens rentemeddelelse, sagde Mario Draghi således, at hvis de nuværende økonomiske udsigter varer ved, så vil renterne ikke blive sænket yderligere.

Meldingerne fra ECB satte dog skub i den europæiske finanssektor, hvor netop underindekset bestående af banker var det mest stigende i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks.

Herhjemme endte Nordea med at lukke 0,9 pct. højere i 70,55 kr.

På obligationsmarkedet endte det med stigende renter torsdag, hvor al fokus blev rettet mod ECB, og hvorvidt banken med Mario Draghi i spidsen ville lancere nye pengepolitiske lempelser.

Centralbanken endte med at præsentere flere tiltag, som skal understøtte den europæiske økonomi. Efterfølgende faldt flere af de europæiske statsrenter, men røg siden i vejret, da aktie- og valutamarkedet også vendte på en tallerken, og herhjemme endte den tiårige danske statsobligation med en rente på 0,62 pct. - 6 basispoint højere end onsdag.

ECB sænker indskudsrenten med 10 basispoint til minus 0,40 pct. Det er den laveste nogensinde og det niveau, som økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Bankens opkøbsprogram for obligationer forhøjes samtidig med virkning fra april med 20 mia. euro til 80 mia. euro. Det var mere end ventet blandt økonomerne. Her var forventningen et løft til 75 mia. euro.

Den toneangivende rente, refi-renten, sænkes med 5 basispoint til 0,00 pct., og det kom bag på flere økonomer.

Efter tiltagene fra ECB blev der kigget frem mod, om Nationalbanken ville følge trop og pille ved sin ledende rente. Det var dog ikke tilfældet, da banken fortalte i en meddelelse torsdag, at den fastholder renten på minus 0,65 pct. Dermed blev rentespændet indsnævret.

BRANCHENYT
Læs også