Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mandagens obligationer: Renten steg forud for rentemøde

Det danske obligationsmarked hentede det tabte hen over eftermiddagen mandag, efter at renten på den tiårige danske statsobligation startede dagen ud med et fald på omkring 2 basispoint i forhold til fredagens lukkeniveau.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede dermed 1 basispoint højere i 0,60 pct. Fredag faldt renten 3 basispoint efter en stigning torsdag på 6 basispoint som reaktion på Den Europæiske Centralbanks lempelser.

I både Frankrig, Tyskland og Holland fastholdt renterne fredagens niveau og faldt mindre end 1 basispoint, mens renten i Storbritannien faldt med 3 basispoint.

Bag sig havde investorerne tallet for industriproduktionen i eurozonen, der overraskede positivt med en stigning på 2,1 pct. fra måneden før mod en forventning om en stigning på 1,7 pct.

Investorerne har i denne uge fokus på Federal Reserves (Fed) rentemøde, der afsluttes onsdag. Her vil omdrejningspunktet være, hvorvidt centralbankchef Janet Yellen beslutter at udskyde renteforhøjelserne eller ej. Sidstnævnte er mest sandsynligt, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

- Fed hæver ikke, når Fed ikke er nødt til det, eller når man ikke kan lade være for at bevare sin pengepolitiske troværdighed og integritet. Det er ingen tungtvejende grunde til at hæve renterne nu, skriver han i en kommentar.

- Selv om der ikke som i januar anes panik på børserne generelt og i Kina specifikt, er usikkerheden med hensyn til den kinesiske vækst fortsat "større end normalt". I en sådan situation vil Feds naturlige reaktion være at sidde på rentehænderne, fortsætter han.

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også