Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsrapport: Alle spejder mod ugens rentemøde i USA

Mens aktierne i Europa og Danmark gik i grønt, blev ugens første handelsdag præget af stilstand i USA. Fokus er rettet mod onsdagens meldinger fra den amerikanske centralbank.

På de internationale markeder er opmærksomheden rettet mod, hvad den amerikanske centralbank - med Janet Yellen for bordenden - melder på onsdag. Foto: AP/Susan Walsh

Blandt investorerne var mandagen præget af nye olie-prisfald, og at alles blik atter samtidig igen er rettet mod centralbankerne. Det gælder især den amerikanske, FED, som på onsdag afslutter dens rentemøde. Hvorvidt centralbankchef Janet Yellen i denne uge der udskyder renteforhøjelser kan blive en ny strømpil for markedernes udvikling.

Det var sammen med olien også med til at påvirke ugens første handelsdag. På det amerikanske aktiemarked blev mandagen præget af en noget flad udvikling. Dagen endte med små plusser til Dow Jones-indekset (0,09 pct.) samt Nasdaq (0,04 pct.), mens S&P500 indekset dykkede med 0,13 pct.

Mens stemningen var nervøs på de amerikanske markeder, var den mere optimistisk gennem dagen på de europæiske markeder. På det danske aktiemarked var dagen ligefrem præget af en positiv stemning. C20 Cap-indekset endte samlet 1,1 pct. højere. En topscorer på det danske marked blev Genmab med en stigning på 3,2 pct.

de europæiske aktiemarkeder steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks således også - her med 0,7 pct. På det britiske aktiemarked gik det toneangivende indeks i London frem med 0,5 pct., mens de tilsvarende indeks i Paris og Frankfurt blev løftet med henholdsvis 0,2 pct. og 1,6 pct.

På det danske obligationsmarked lukkede renten på den tiårige danske statsobligation mandagen 1 basispoint højere i 0,60 pct. Det kom efter fredagen havde budt på et fald i renten 3 basispoint. I både Frankrig, Tyskland og Holland fastholdt renterne fredagens niveau og faldt mindre end 1 basispoint, mens renten i Storbritannien faldt med 3 basispoint.

Et ganske kraftigt fald i råoliepriserne mandag understreger, at oliemarkedet endnu ikke er på vej mod mere stabile tilstande. Mandag faldt prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, således med omkring 2,7 pct. til 39,29 dollar.

BRANCHENYT
Læs også