Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Kølig aktiestemning især om ISS og renteløft

ISS blev kørt bagud i C20 efter et farvel fra en canadisk storinvestor, mens der generelt var let negativ stemning på børserne i både Europa og herhjemme tirsdag.

C20 Cap-indekset endte 1,0 pct. lavere i 1006,07 på en dag, hvor 17 af 20 aktier faldt. Et nyt dyk i olieprisen samt dårlig stemning fra de asiatiske børser var med til at få investorerne til at trække penge ud af aktiemarkedet.

Dagens nøgletal fra USA skuffede, men det gav ikke anledning til store ryk i et marked, der i høj grad ser frem til beslutningerne fra Janet Yellen i USA's centralbank, Federal Reserve, ved rentemødet onsdag.

ISS-storaktionæren Ontario Teachers' Pension Plan Board solgte alle sine 11,4 mio. aktier - svarende til 6,1 pct. af serviceselskabets kapital - i ét hug. Aktierne blev solgt med en rabat på 4,3 pct. i forhold til mandagens lukkekurs. I børshandelen tirsdag endte ISS-aktien 2,3 pct. lavere i 245,90 kr.

I den anden ende af indekset fik TDC en fremgang på 0,2 pct. til 30,78 kr. Teleselskabet har justeret på en række priser hos mobilmærkerne Fullrate og Telmore.

Også Chr. Hansen formåede at stige marginalt tirsdag til 427,40 kr., uden at der dog var større nyheder om aktien, mens DSV lukkede uændret i 284 kr.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt til 8865 kr. eller 1,6 pct. Olieprisen, som er vigtig for indtjeningen i mange af konglomeratets divisioner, er atter en negativ faktor.

Novo Nordisk fik hævet sit kursmål men blev samtidig ramt af negativ omtale i Børsen, der satte fokus på selskabets problemer i Kina. Aktien blev sat under pres i løbet af eftermiddagen og endte 2,1 pct. lavere i 378 kr.

Obligationsmarkedet i Europa bød på stigende renter tirsdag på tværs af stort set alle lande. Størst var rentestigningerne i landene med lavere kreditvurdering, men også i de traditionelt mere stabile økonomier i Nordeuropa steg de tiårige renter.

Herhjemme sluttede renten på det toneangivende tiårige papir 2 basispoint højere i 0,62 pct.

Markedet var præget af negativ stemning, efter at markedet Japans centralbank skuffede med manglende nye støttetiltag, ligesom et nyt dyk i olieprisen bekymrede. Derudover var mange investorer forsigtige med at tage positioner forud for rentemødet i den amerikanske centralbank, der begynder tirsdag og afsluttes onsdag.

Der ventes ikke renteforhøjelser, men banken vil måske give sit bud på, hvor mange der kan ventes i resten af 2016.

Tirsdag fik investorerne lidt nyt om den amerikanske økonomi i form af tre nøgletal. De bød primært på dårligt nyt, især for detailsalget.

Det faldt i februar med 0,1 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede et fald på 0,2 pct. Men januar tallene blev revideret fra en fremgang på 0,2 pct. til et fald på 0,4 pct.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også