Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Carlsberg faldt til bunds - renten bakkede

Det startede positivt på det danske aktiemarked i onsdagens handel, og efter at have svinget op og ned i løbet af dagen endte det ledende C20 Cap-indeks 0,2 pct. højere i 1008,52.

Omsætningen var dog generelt lav dagen igennem, da markedet så frem mod aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det havde også været tilfældet de foregående to dage, vurderer Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

- Hele ugen har vi set, at markedet har været noget afventende. Og flere i markedet peger på, at det er Federal Reserve, som man venter på, siger han.

Blandt de danske eliteaktier var Carlsberg i fokus, efter at bryggerikoncernen havde præsenteret sin nye strategi Sail'22. Den har som sine vigtigste prioriteter at styrke kerneforretningen, positionere sig i forhold til vækst samt skabe en vinderkultur og værdiskabelse til aktionærerne.

Men investorerne virkede ikke tilfredse og sendte bryggeriaktien ned 3,2 pct. til 592,50 kr., så Carlsberg endte som bundfaldet i eliteindekset.

- Aktien var steget godt op til strategiplanen, så det var nok forventningens glæde. Men da der ikke var noget ekstraordinært at juble over, så gik aktien ned på baggrund af det, vurderer Ole Kjær Jensen.

I den modsatte ende af eliteindekset lukkede Pandora 2,5 pct. højere i 870 kr. Det skete, efter at smykkeselskabet havde fået hævet sit kursmål hos Bank of America. Det langsigtede mål for aktien er nu på 1100 kr. mod tidligere 980 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

- Det er klart, at sådan en positiv analyse er med til at sørge for, at der er god interesse for aktien i dag, konstaterer Sydbanks afdelingsdirektør.

På obligationsmarkedet var der ikke meget svinger i valsen onsdag, hvor de danske renter dalede. Det skete op til aftenens afslutning på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

På forhånd ventede markedet ingen renteændringer, men flere aktører forudså, at centralbanken ville ændre sin renteprognose i nedadgående retning. Tidligere har Federal Reserve antydet fire rentestigninger for i år.

Tidligere på onsdagen var det dog Federal Reserves danske pendant, Nationalbanken, der kom i fokus med årets første kvartalsoversigt. Den bød blandt andet på nedjusterede vækstforventninger til 2016.

Herhjemme faldt renten på den tiårige danske statsobligation efterfølgende til 0,60 pct., hvilket var 2 basispoint lavere i forhold til tirsdag. Ved onsdagens lukning var faldet udvidet til 4 basispoint, idet renten på det toneangivende tiårige papir lå i 0,58 pct.

I løbet af onsdagen kom der fra den amerikanske side af Atlanterhavet en række nøgletal, hvor et af de væsentligste var industriproduktionen. Den faldt med 0,5 pct. i februar, hvilket var mere end ventet af økonomer, der ifølge Bloomberg News estimerede et fald på 0,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også