Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier/middag: Dollar presser Novo mens olie hjælper Mærsk

Stigende oliepriser understøtter i en vis grad Mærsk-aktierne, mens svækkelsen af dollar trækker ned i Novo Nordisk i torsdagens danske aktiemarked, der yderligere belastes af udbetaling af udbytter i hele tre C20-selskaber.

Til sammen har bevægelserne ved middagstid trukket C20 Cap-indekset grundigt i rødt og under 1.000-niveauet til 985,5 svarende til et fald på 2,3 pct. i forhold til onsdagens slutniveau. Dermed får de danske aktier en noget hårdere medfart end de europæiske kolleger, der reagerer med fald på 0,3-0,7 pct. i Paris og Frankfurt som reaktion på aktiedøgnets altdominerende begivenhed: Den bløde rentemelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed) og chefen, Jannet Yellen, onsdag aften.

- Det er Fed-meldingen fra i går, der dominerer markedet, og reaktionen er ikke overraskende. Fed venter nu to rentestigninger i år, hvor man tidligere ventede fire. Og vi ser en kraftig dollarreaktion, og det er primært det, der driver markedet, forklarer aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen...

BRANCHENYT
Læs også