Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier/Åbning: Banker dykker på storudbytter

Danske Bank, Sydbank og Nordea har valgt at forsøde livet for deres aktionærer med rigtigt store udbyttebetalinger, men det rammer også bankaktierne. Det danske C20 Cap-indeks falder med 0,2 pct. til 994, men stemning på den europæiske scene åbnede overraskende i minus, hvor det tyske Dax30-indeks falder med 0,25 pct. På den danske scene trækker Bang & Olufsen opmærksomhed med en solid optur efter en strategisk aftale med LG.

Danske Bank A/S dykker med 4,2 pct. til 186 kr. på sin udbyttebetaling. Sydbank A/S falder med 5,7 pct. til 191,8 kr., imens Nordea smider 6,8 pct. til 65,3 kr.

Danske Bank-aktien får gentaget sit top-pick prædikat hos det japanske finanshus Nomura, som har kigget nærmere på den europæiske banksektor. Nomura er sektormæssige blevet mere kølig på britisk og asiatisk eksponerede banker. HSBC og Standard Chartered får sænket deres anbefalinger til neutral. Nomura er dog specielt vild på den britiske bank Lloyds, som er på top-pick-listen sammen med hollandske ING, franske Societe General samt Danske Bank.

A.P. Møller -Maersk A/S -aktien kommer fra land med en stigning på 0,3 pct. til 8.890 kr. Det overordnede containerindeks fra Shanghai, SCFI, falder marginalt med 0,9 pct. til 400,43. A.P. Møller - Mærsk-investorerne fik mere nyt fra branchen. sydkoreanske Hyundai Merchant Marines (HMM) falder fredag morgen med 5,0 pct. til 2.300 won og rammer nyt historisk rekord lavt niveau, hvilket sker efter at kreditorer har afvist en plan fra det livtruede selskab. Der har længere været spekulationer og indikationer på, at HMM overlevelse er truet og rederiet har i 2016 og 2017 store stående lån som udløber og dermed skal refinansieres. Hyundai Merchant Marines og hovedaktionær KDB venter alligevel at tingene falder på plads den 29. marts, lyder det i en meddelelse fra rederiet.

Vestas Wind Systems A/S -aktien leverede torsdag en flot stigning på 2,6 pct. og den udbygges med 0,64 pct. til 472,3 kr. Danske Bank henviste torsdag til at Vestas kan nyde godt af de positive udsigter for off shore vindmøllemarkedet.

Bang & Olufsen A/S -aktien stiger med 6,7 pct. til 71,5 kr. Den sydkoreanske elektronikkoncern LG Electronics skal udvikle og producere Bang & Olufsen apparater. Det betyder så at Bang & Olufsen vil fokusere på sine unikke kompetencer inden for design, akustik og smart home-integration inden for TV-udvikling.

 - Partnerskabet med LG vil gøre det muligt for Bang & Olufsen fortsat at være med helt fremme inden for innovation af TV - en kategori, der i øjeblikket undergår store forandringer, og som er særdeles vigtig for Bang & Olufsen. Partnerskabet vil adressere Bang & Olufsens hovedudfordringer relateret til skala og kompleksitet, siger koncernchef Tue Mantoni fra Bang & Olufsen i meddelelsen. 

BRANCHENYT
Læs også