Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Så meget fik cheferne for at forvalte kundernes formuer

De to frontfigurer hos verdens største kapitalforvalter, Blackrock, tjente i 2015 mere end 300 mio. kr. tilsammen.

Foto: Sara Galbiati

Cheferne i verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har travlt med at styre kundernes penge sikkert gennem de livlige markeder.

Men det er ikke kun de rige kunder, der har formuer, som skal forvaltes. Det har de også selv.

I 2015 fik bestyrelsesformand og administrerende direktør, Larry Fink, en lønstigning på 8 pct. Det fremgår af en indberetning, som Blackrock offentliggjorde fredag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

For sit arbejde blev Larry Fink belønnet med 170 mio. kr. Det var 12,5 mio. kr. mere end i 2014. I hvert fald baseret på de udregninger, det amerikanske tilsyn Securities and Exchange Commission benytter. Ifølge Blackrock selv lå lønnen fladt i løbet af 2015.

Af de 170 mio. kr. bestod de knap 6 mio. kr. af løn. En bonus udgjorde 57 mio. kr. Han fik aktier for godt 105 mio. kr., og så var et beløb på 1,3 mio. kr. henført til "andre kompensationer".

Imens kunne Blackrocks præsident, Robert S. Kapito, der stiftede Blackrock sammen med bl.a. Larry Fink i 1988, hæve en løn på 132 mio. kr.

I indberetningen gør Blackrock samtidig status over 2015.

Under økonomiske resultater hedder det:

»Blackrock genererede stærke og konsekvente økonomiske resultater trods et udfordrende miljø.«

New York-baserede Blackrocks overskud steg med 2 pct. til over 21 mia. kr., på et år hvor markedsvæksten for kapitalforvaltning lå stille.

Blackrock er uden sammenligning verdens største kapitalforvalter. I 2015 forvaltede selskabet formuer for mere end 30.000 mia. kr. (30 billioner kr.)

Selskabet er noteret på den New York Stock Exchange. I løbet af 2015 faldt aktien med 6 pct. I år har den ligesom de fleste andre aktier været ramt af store udsving, men den seneste måned er aktien steget med 9 pct.

BRANCHENYT
Læs også