Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer middag: Renten bakker for fjerde børsdag på stribe

Renten fortsætter mandag med at sive for fjerde børsdag på stribe. Sidste uges rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank, der var overraskende blød i tonen, styrer tilsyneladende fortsat renteudviklingen og lægger beslag på investorernes opmærksomhed.

Derfor vil der mandag også blive lyttet til meldingerne fra to centrale personer i Federal Reserve, Jeffrey Lacker og Dennis Lockhart, som potentielt vil give yderligere detaljer om centralbankens syn på den økonomiske situation.

Foreløbigt har Jeffrey Lacker under en konference i Paris givet udtryk for, at de seneste data peger på, at risikoen for tiltagende inflation er øget, og at inflationen vil tage til i år fra sidste år. Det rapporterer Bloomberg News.

Meldingen kommer, efter at den amerikanske centralbank i sidste uge ellers skruede lidt ned for inflationsforventningerne og ligeledes reducere forventningerne til antallet af renteforhøjelser i år til to fra tidligere fire.

- Hidtil har Fed fastholdt, at inflationen var på vej mod målet på 2 pct., men i onsdags meddelte Yellen, at man ikke var sikker på, at den senere tids inflationsudvikling er vedvarende. Får vi mere detaljerede forklaringer på, hvorfor man ikke længere er sikker på inflationsudviklingen, kan det sende renterne ned i dag, forudser seniorstrateg Tine Choi Danielsen fra Nordea i en kommentar.

Efter dansk børslukketid kl. 17.40 taler Dennis Lockhart.

Herhjemme ligger den tiårige danske rente ved 12-tiden 2 basispoint lavere end mandag i 0,47 pct. Inden den amerikanske centralbanks rentemeddelelse onsdag var den tiårige danske rente på 0,58 pct.

Fra USA kommer der mandag eftermiddag tillige nyt om salget af eksisterende boliger i februar. Nøgletallet, der offentliggøres allerede kl. 15, fordi amerikanerne allerede er gået over til sommertid, ventes at vise et fald på 2,9 pct. i februar fra januar.

BRANCHENYT
Læs også