Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tirsdagens obligationer: Nøgletal gav løft oven på bombechok

Tirsdag åbnede det danske obligationsmarked med et anseligt rentefald. Siden rettede renten sig dog igen. Og blev der.

- Dagen i dag startede med de ulykkelige omstændigheder i Bruxelles og de medfølgende usikkerheder, det skaber, når der opstår en situation, man ikke kender. Det påvirker på tværs af markeder, i hvert fald så længe man ikke har overblik over, hvad der sker, og hvad omstændighederne er, forklarer Mikael Olai Milhøj, der er økonom i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Angrebene sendte renten ned med op imod 5 basispoint. Herefter kom der dog en stribe nøgletal fra Europa, og renten steg med et par basispoint igen. Tirsdag ved børslukketid lå den toneangivende tiårige statsobligation på 0,47 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end mandagens lukkeniveau.

- Efter angrebene har vi fået nogle nøgletal fra Europa, som har været lidt bedre end ventet overordnet set, lyder det fra Mikael Olai Milhøj.

- Dagens nøgletal har vist, at den vækstbekymring, der har på det seneste, er der måske ikke så meget hold i. Fremstillingssektoren i Europa er godt nok stadig noget udfordret af, at den globale industri har det hårdt. Men ser du på den mere serviceorienterede del af økonomien, så er tallene egentlig stadig pæne og indikerer, at det moderate opsving, vi har set i Europa de senere par år, nok fortsætter i samme tempo, analyserer Mikael Olai Milhøj videre.

I løbet af formiddagen blev det til en stribe nøgletal fra det europæiske kontinent, som markedets aktører kunne rette opmærksomheden mod.

Klokken 10:00 var der PMI-indeks fra wurozonen og Ifo-indeks fra Tyskland. De viste, at Markits PMI-barometer over indkøbschefernes tillid i euroområdet steg mere end ventet i marts.

Det samlede indkøbschefindeks for euroområdet, PMI, landede på 53,7 mod indeks 53,0 måneden før. Der var ifølge data indsamlet af Bloomberg ellers ventet en uændret indeksværdi på 53,0.

Og også det tyske erhvervstillidsindeks Ifo udviklede sig bedre end ventet i marts, da det steg til 106,7 fra 105,7 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 106,0 ifølge Bloomberg.

De tyske respondenters vurderingen af det nuværende forretningsklima steg ligeledes, nemlig til 113,8 fra 112,9 måneden før. Til sammenligning havde økonomerne ventet indeks 112,7. Endelig steg forventningsindekset til 100,0 fra 98,8. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet en stigning i forventningsindekset til 99,5.

Klokken 11:00 var der dog også skuffende nyt fra syd for grænsen. Zew-indekset, der er et forventningsindeks, for marts steg til 4,3 fra 1,0 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet en stigning til 5,4.

BRANCHENYT
Læs også