Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsrapport: Både i USA og Danmark var aktiemarkederne præget af Bruxelles

Wall Street bevægede sig omkring plus/minus nul på en volumenmæssig tynd handelsdag, der var præget af en kort påskeuge. I Danmark var Genmab og TDC i vælten, mens luftfartsrelaterede aktier faldt.

Det amerikanske aktiemarked var som de europæiske præget af terrorhandlingerne i Bruxelles. Men de ledende indeks endte stort set som de begyndte med meget små udsving.  Foto: AP/Mark Lennihan

I USA var det gang på stedet for aktierne. Ved åbningen var der uro på grund af bomberne i Bruxelles, men alle de tre ledende indeks lukkede stort set uændret med udsving på -0,2 pct. til et plus på 0,3 pct. for Nasdaq.

Det var femte dag i træk, at aktierne i teknologiindekset steg. Det minimale fald i S&P 500 skyldes en lille tilbagegang for alle de rejserelaterede aktier som var mærket af begivenhederne i Bruxelles.

Ifølge Bloomberg fortalte handlere på Wall Street, at aktiemarkederne - desværre - er ved at vænne sig til terrorangreb, og derfor ikke reagerer så skrapt som ved tidligere anslag mod friheden.

De små udsving skal også ses på baggrund af, at det er en kort uge op til påske, hvor Wall Street er lukket fredag. Handlen målt i volumen i eksempelvis S&P 500 lå 25 pct. under det normale gennemsnit for de seneste 30 dage.

Også i Danmark var dagens handel i lang tid præget af terrorangrebet i Bruxelles. Det betød et kraftigt dyk fra Fondsbørsens åbning og resten af formiddagen, hvor C20 Cap-indekset en overgang var nede i 972 point.

Indekset endte dog med en marginal stigning på 0,4 pct. og lukkede i 990,54 point.

Men begivenhederne i Belgien ramte både SAS og Kbh. Lufthavne, og de to aktier lukkede med et fald på henholdsvis 1,7 og 2,4 pct.

Som ventet steg især Genmab efter selskabet mandag - efter børsens lukning - kunne offentliggøre et nyt klinisk studie med selskabets samarbejdspartnere. Genmab lukkede i et plus på 3,2 pct. i kurs 842,50 kr.

TDC var også blandt højdespringerne efter en positiv analyse fra Credit Suisse, der spåede om at Telia kan overtage TDC. Teleaktien lukkede med et plus på 2,9 pct.

Udenfor eliteindekset var der gang i spekulationerne om B&O's fremtid efter den kinesiske Sparkle Group meddelte, at den var i dialog med B&O om at købe alle aktierne. I løbet af dagen blev der sået tvivl om kinesernes pengepung, og B&O-aktien lukkede med et fald på 0,7 pct.

Det skyldtes ikke mindst, at det kinesiske selskab ikke lagde op til en overtagelsespræmie til investorerne.

Men dagens store kursraket blev Skako, der efter et godt regnskab steg med ikke mindre end 25 pct. pct. til kurs 50 kr.

På obligationsmarkedet lukkede den toneangivende danske 10-årige statsobligation med en rente på 0,47 pct., hvilket var 2 basispunkter lavere end mandag.

BRANCHENYT
Læs også