Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: C20 lukkede med stigning mens renten faldt

Det danske aktiemarked holdt sig onsdag i positivt terræn trods negative impulser fra en faldende oliepris, der ellers påvirkede markederne ude i Europa. Pænest klarede Pandora sig.

Pandora endte øverst i eliteindekset med en stigning på 3 pct. til 849,50 kr., efter at det franske finanshus Kepler Cheuvreux har fået et godt øje til Pandora-aktien. Aktien er kommet på finanshusets topliste over nordiske aktier, skriver Bloomberg News. Kepler Cheuvreux' anbefaling er "køb" og kursmålet er på 1000 kr.

- Ud over topplaceringen på det franske finanshus' liste er selskabet også hjulpet af faldende guld- og sølvpriser, vurderer aktiechef i ABG Sundall Colliers Tue Østergaard over for Ritzau Finans.

Samlet set endte det danske C20 Cap 0,5 pct. højere i indeks 995,23.

Genmab blev hjulpet til tops af en salgsopgørelse for kræftmidlet Darzalax på det amerikanske marked fra analysehuset Symphony Health, der ifølge Bloomberg News viser, at salget af Darzalex er steget til 33,1 mio. dollar i februar mod 26,3 mio. dollar i januar.

- Der er nok en indstilling i markedet til, at Genmabs forventning er konservativ, og dagens tal kan ses som en bekræftelse af det, vurderer aktiechefen i ABG.

Biotekselskabet selv venter et samlet salg af Darzalex mod knoglemarvskræft på 250-300 mio. dollar i 2016. Men det estimat er formentlig for lavt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Genmab steg med 1,6 pct. til 856 kr. onsdag.

I bunden af indekset endte de to Mærsk-aktier med fald på 1,4 pct. for A-aktien til 8650 kr.

Olieprisen målt på futures på brent-olien faldt da også næsten 2,5 pct. ved dansk lukketid.

På obligationsmarkedet var der et lille fald på en stille handelsdag.

Efter en turbulent tirsdag var der mere ro på renterne onsdag på den sidste handelsdag før påske. Det danske marked holdt herefter lukket til tirsdag, mens der ude i Europa og i USA handledes på nogle af dagene i påsken.

Der var stort set ro på markedet. Der var da heller ikke nogen væsentlige nøgletal.

Ved åbningen var der et lillebitte rentehop på 1 basispoint, mens det onsdag eftermiddag var forsvundet igen og vekslet til et lidt større rentefald. Renten endte onsdag omkring 0,45 pct. og dermed cirka 2 basispoint lavere end tirsdag. I ugens løb havde renten bevæget sig mellem knap 0,44 pct. - da usikkerheden fra Bruxelles-angrebet var på sit højeste - og 0,50 pct.

Med flere investorer på ferie og en nøgletalskalender, der var næsten klinisk renset, var der ikke meget til at rykke med markedet.

Blandt onsdagens få nøgletal var data over salget af nye huse i februar i USA. Det kom ind som ventet og rykkede ikke markedet.

Salget faldt i januar, men det blev tilskrevet dårligt vejr på den anden side af Atlanten. I februar udvikledes salget af nye boliger i USA sig marginalt bedre end forudset.

BRANCHENYT
Læs også