Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Finanskrise i 2016: »Rich Dad«-forfatter fastholder 14 år gammel spådom

Amerikanske pensionister vælter aktiemarkedet, forudser kultforfatter. Nordea kalder det useriøst.

Foto: richdad.com

Historiens største krak vil ramme aktiemarkederne i 2016.

Sådan skrev den amerikanske mangemilliionær, investor og bestseller-forfatter Robert Kiyosaki i sin bog "Rich Dad’s Prophecy" i 2002. Spådommen har han ikke fundet grund til at ændre siden, skriver Marketwatch.

Selv om aktiemarkederne har genvundet fordums styrke efter en skrækbegyndelse på året, holder Robert Kiyosaki fast i, at vi står over for en finansiel nedsmeltning.

»Det går lige efter planen,« siger han til Marketwatch.

Hovedårsagerne er dels den amerikanske demografi, dels den svage globale økonomi.

I 2016 går et enormt stort antal amerikanere på pension, efter at den første bølge af såkaldte babyboomers forventes at nå pensionsalderen. Og ifølge Kiyosaki vil aktiemarkedet få svært ved at kapere de mange aktier, der bliver til salg, som følge af det store antal pensionsudbetalinger, man forventer.


Men den udlægning er langt ude, mener Nordeas aktiestrateg, Michael Borre.

»Det er helt hen i vejret. Helt useriøst. Der er jo nogen, der går på pension hvert år, og sidste år var der også et salgspres. Men selv om der skulle være flere i år, så får det kun meget lidt betydning. Man sælger jo heller ikke alle sine aktier, fordi man går på pension. Dertil kommer, at godt nok er det amerikanske aktiemarked vigtigt, men det er jo også i høj grad udenlandske investorer, der handler der, ligesom der er store aktiemarkeder uden for USA, der ikke bliver berørt,« siger Michael Borre.

Ifølge Robert Kiyosaki bliver hele situationen forværret af den svage globale økonomiske udvikling særligt i Kina og det faktum, at investorerne har svært ved at placere sine penge nogen steder, fordi renteindtægterne i obligationer og på indlånskontoen i banken er stort set ikke-eksisterende.

Det sidste er et argument, som andre eksperter omvendt har brugt som årsag til, at investorerne vil forblive i aktiemarkedet. 

Robert Kiyosaki er bedst kendt for bogen "Rich Dad, Poor Dad", som med 26 mio. solgte eksemplarer er blevet en privatøkonomisk kultbog, selv om eksperter har stået i kø for at kritisere den. Han har også skrevet en bog sammen med milliardæren og politikeren Donald Trump, og ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes er han god for omkring en halv milliard.

BRANCHENYT
Læs også