Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er investorernes hængepartier

Udbyttesæsonen er i fuld gang, og det kan være godt nyt for aktiehandlen de kommende uger, vurderer økonom.

Aktiesnakken vil gå om B&O og medicinalindustrien, mener investeringsøkonom Per Hansen.  Foto: Sanne Vils Axelsen

Tirsdag kravler investorerne ud af påskedvalen og skifter karrysild og kryddersnaps ud med porteføljer.

De europæiske aktiemarkeder åbner efter fem dages påskeferie, og der skal følges op på den forgangne uges hængepartier. Et af dem er de svirrende rygter om salget af det danske elektronikklenodie Bang & Olufsen. Her har den kinesiske rigmand Qi Jianhong meldt sig på banen som mulig køber. Der mangler dog at blive luget ud i rygterne.

»Vi er ikke blevet sindssygt meget klogere end i sidste uge. Vi ved ikke, om de 85 kr. per aktie er en prøveballon eller et reelt bud, som er undervejs, og om det kommer helt eller delvist i kontanter. Hvis han gennem Sparkle Roll Group skal betale 3,6 mia. kr. i kontant, skal man ud og optage rigtig meget gæld, for den danske markedsværdi ligger på ca. 1,5 mia. kr.,« siger investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

Weekendens nyhed om, at Novartis er under anklage for at have smurt tusinder af læger med dyre middage for at påvirke dem til at bruge selskabets medicin, kan trække opmærksomheden over på hele medicinalindustrien, vurderer Per Hansen.

»I relation til Novartis vil nogle nok kigge mod Novo for at se, om sagen er udtryk for generelle problemer, og om det eventuelt kan vække Hillary Clintons vrede. Vi har set før, at hendes kritiske udtalelser om medicinalindustrien har haft meget hurtig effekt på aktiemarkedet,« siger han.

I fjor foreslog præsidentkandidat Hillary Clinton at gribe ind over for høje priser på receptpligtig medicin efter en række artikler om prisstigninger. Det forårsagede kursfald hos bl.a. Novo Nordisk. Selvom Novo ikke er indblandet i mange dårlige historier, kan Novartis sag sætte negativ fokus på selskabet, mener Per Hansen.

Han spår generelt optimisme for de kommende aktieuger, idet udbyttesæsonen er kommet godt i gang. Der er kommet udbytte til investorerne fra bl.a. Danske Bank, Sydbank, Jyske Bank, DSV og Novo Nordisk, og ofte vil en betydelig del af de penge blive reinvesteret i bl.a. de virksomheder, udbyttet kommer fra.

Dollaren er kravlet op i pris, og det vil skabe en positiv undertone for de europæiske aktier, da en styrket dollar kan være godt nyt for de europæiske virksomheder, der fokuserer på eksport, vurderer Per Hansen.

BRANCHENYT
Læs også