Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: I gang igen med aktier i rødt og rentefald

C20 Cap-indekset faldt tirsdag samlet med 0,4 pct. til indeks 991,14.

Blandt de hårdest ramte eliteaktier var bankaktierne - især Nordea. Basel-komitéen offentliggjorde torsdag et længe ventet forslag til skærpede krav for de største banker.

Nordea-aktien sænkedes tirsdag med 2,5 pct. til 62,65 kr. Jyske Bank-aktien droppede1,5 pct. til 296,30 kr., ligesom Danske Banks aktie faldt med 0,6 pct. til 183,50 kr.

B-aktien i Mærsk-konglomeratet dalede med 1,9 pct. til 8655 kr., mens A-aktien droppede 2,3 pct. til 8450 kr. En tønde Nordsøolie kostede ved børslukketid 39,07 dollar, hvilket svarer til et fald på knap 3 pct. i forhold til mandagens pris og samtidig var det fjerde handelsdag i træk med fald for Nordsøolien.

Dertil kom, at Maersk Drilling, der er A.P. Møller-Mærsk-gruppens datterselskab på borerigmarkedet, modtog en tidlig opsigelse på en kontakt i Angola.

Det belgiske konsulenthus Deminor vil konfrontere Vestas-toppen på onsdagens generalforsamling med en afsløring af, at Vestas i hemmelighed har finansieret milliardstore køb af vindmøller. Vestas-aktien gled med 1,6 pct. til 458,30 kr.

Signet Jewelers, der forhandler Pandoras smykker meddelte, at man i indeværende finansår - der slutter med udgangen af januar 2017 - venter en vækst i same-store-salget på 3 til 4,5 pct.

Pandora sluttede øverst i C20 Cap med en stigning på 1,2 pct. til 859,50 kr.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har vendt tommelfingeren nedad over for at udvide listen over positive virkninger af Lundbecks depressionsmiddel Brintellix til også at omfatte kognitiv dysfunktion. Aktien raslede 7,3 pct. ned til 230 kr.

Renten på den toneangivende tiårige obligation faldt tirsdag til 0,40 pct. eller med 5 basispoint i forhold til renten onsdag, da det danske obligationsmarked gik på påskeferie.

- Vi har fået nogle nøgletal - blandt andet fra USA - hen over påsken, som har indikeret, at væksten i verdensøkonomien måske ikke er så stærk, som man ellers kunne have troet. Det har sat sine spor i det danske obligationsmarked og nok trukket renterne lidt nedad, forklarer Mikael Olai Milhøj, der er økonom i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Det største dyk til 0,39 pct. tog renten umiddelbart efter børsåbning. Siden rettede den sig den anelse igen, blandt andet efter at der kom opløftende forbrugertillidsdata fra USA sidst på eftermiddagen.

Markedets aktører benyttede dog i høj grad også dagen til at se frem mod aftenens tale fra den amerikanske centralbanks chef, Janet Yellen. Efter dansk børslukketid holdt hun oplæg i the Economic Club of New York om den økonomiske udvikling og pengepolitik.

I løbet af ugen er der en række interessante nøgletal. Særligt fredag med den månedlige arbejdsmarkedsrapport fra USA.

BRANCHENYT
Læs også