Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Yellen-tale sendte amerikanske aktier til højeste niveau siden nytår

Det amerikanske aktiemarked tog tirsdag pænt imod de seneste signaler fra centralbankchef Janet Yellen.

Janet Yellen er øverste chef for den amerikanske centralbank. Tirsdag var hendes tale med til at sende det amerikanske aktiemarked på rette vej. Susan Walsh

Det amerikanske aktiemarked sluttede tirsdag på det højeste niveau siden december sidste år.

Det skete, efter at chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, i en tale i New York beroligede investorerne. I talen gav hun udtryk for, at hun finder det fornuftigt, at centralbanken bærer sig forsigtigt ad, når det kommer til eventuelt at hæve renten.

»Yellen gentog, at Fed vil gå forsigtigt frem, og markedet finder trøst i det,« siger Richard Sichel, chief investment officer hos Philadelphia Trust Co., til Bloomberg.

S&P 500-indekset steg med 0,9 pct. til 2.055, hvilket er højeste niveau siden 30. december 2015. Dow Jones-indekset kravlede 0,6 pct. op, mens Nasdaq Composite-indekset voksede med hele 1,7 pct. som følge af bl.a. Apple og Microsoft.

Mens januar var en hård måned for aktierne, er S&P-indekset nu helt tilbage på niveau og er faktisk oppe med 0,55 pct. for året. Ifølge en fremtrædende porteføljemanager skal forklaringen blandt andet findes I signalerne fra centralbankchefen.

»Yellen kommunikerer, at Fed stadig er en ven af markedet, og at omkostningerne ved at låne og få adgang til kapital fortsat vil være lave,« siger David Sowerby fra Loomis Sayles & Co. til Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også