Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier/middag: Mærsk reducerer C20-faldet efter regnskab

A.P. Møller - Mærsk-aktien er onsdag med til at reduceret faldet til det danske C20 Cap-indeks, der taber 0,3 pct. til 984,34, efter at konglomeratets omkostningsbesparelser kan ses tydeligt på bundlinjen. Generelt er det en stor regnskabsdag, hvor GN Store Nord sendes ned efter en skuffende indtjening, mens TDC og ISS stiger efter deres regnskaber. Det tyske Dax-indeks falder 0,7 pct. og der dermed udsigt til fald for anden dag i træk.

-aktien stiger 4,4 pct. til 9080 kr. efter at koncernen har overrasket positivt med indtjeningen i første kvartal, hvor finanshuset Jefferies fremhæver, at regnskabet ikke var så dårligt som frygtet som følge af omkostningsbesparelser. Driftsindtjeningen blev på 490 mio. dollar, hvilket var langt over analytikernes forventning på 230 mio. dollar. Finanshuset SEB vurderer, at indtjeningsestimaterne skal løftes med 5-10 pct., og Maersk Lines driftsresultater ses som meget stærke med volumen og kapacitetsudnyttelse bedre end ventet. Finanshuset Clarkson Platou lægger vægt på, at den vigtigste overraskelse kom fra omkostningsreduktioner i Maersk Oil og i Maersk Drilling.

-aktien falder 2,7 pct. til 123,20 kr. efter at headset- og høreapparatproducenten har aflagt regnskab for første kvartal, der ifølge finanshuset Bernstein var skuffende med en indtjening, der lå langt under forventningerne. Finanshuset fremhæver, at salget overgik forventningerne som følge af en vækst på mere end 10 pct. i headsetdivisionen GN ReSound, og overordnet viste regnskabet en stærk vækst i høreapparater...

Læs også